Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Glemte du Glenn, GP?

Selv med en flott seier har både trener og spillere mye å prate om. Men det bør ikke skje med Glenn Solberg på benken.

DRAMMEN (Dagbladet.no): Da håndballgutta holdt på å rote vekk EM-åpningen mot Danmark, satt lagets desidert beste spiller, Glenn Solberg, på benken.

Trener Gunnar Pettersen ga ham mindre enn halvannet minutt på å redde stumpene. På den tida fikset Glenn et straffekast for Norge pluss den taklingen som sørget for at poengene ble igjen hos arrangøren.

Så langt så flott, men den rare trenerdisposisjonen utover i andreomgangen er verdt en diskusjon på kammerset.

GUNNAR PETTERSEN kan riktignok velge blant den beste landslagstroppen i herrehåndballens historie, og skal dessuten selv ha mye av æren for at situasjonen er blitt slik. Gutta stiller opp for ham. Ikke minst gjelder det veteranen Glenn Solberg som har trukket med seg Drammens-kompisen Frode Hagen i et landslags comeback som kan gi oss en sportsfest helt fram til neste helg.

Men all denne velstanden på spillerbenken er til å bruke, og det skjedde ikke da nervene kom i spenn de siste ti minuttene. Det var da Gunnar skulle sluppet til Solbergs rutine.

GLENN har forresten atskillig mer å by på. Det var han - og nesten han alene - som la grunnlaget for den klare norske ledelsen inn i sluttspurten.

Tidlig i andre omgang mens de norske omgivelsene egentlig var ganske triste, holdt Glenn Solberg resultatene oppe med en serie soloprestasjoner. Først da han snudde ansiktet vekk og bare sprang igjennom den danske midtblokken til 16 - 14 med en norsk spiller mindre på banen, så med den samme kraften to ganger på rad før straffekastet til 17 - 15, deretter med et røntgen-innspill til Frank Løke på streken, før oppvisningen ble avsluttet med enda et straffekast.

Samme mann bak fire topp mål på rad mens laget haltet. Da gikk det an å innvilge ham en pause.

HVORFOR PÅ BENKEN? Glenn Solberg (f.v.), Andre Jørgensen og Kristian Kjelling på benken under kampen mellom Danmark og Norge i gruppe B i innledende runde av håndball-EM. Også mot slutten, da det begynte å rakne for Norge, ble Solberg sittende på sidelinjen. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX
HVORFOR PÅ BENKEN? Glenn Solberg (f.v.), Andre Jørgensen og Kristian Kjelling på benken under kampen mellom Danmark og Norge i gruppe B i innledende runde av håndball-EM. Også mot slutten, da det begynte å rakne for Norge, ble Solberg sittende på sidelinjen. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX Vis mer

BYTTINGEN mellom Glenn Solberg og Børge Lund som spillfordeler er forhåndsannonsert som en av herrelandslagets styrker. Det innsalget holder foreløpig hva det lover.

Makker Lund er i god utvikling. Han sørget selv for de to neste målene, bandt forsvaret bra sammen helt til de siste ti minuttene, men da skulle han fått hjelp.

Det er Gunnar Pettersens ansvar.

Norsk herrehåndball var nær ved å miste sin hittil viktigste seier. Bare Glenn Solbergs siste innhopp og Steinar Eges lengste tå i sluttsekundet reddet kvelden, og sånn ble det litt for tilfeldig.

DET var det kanskje også?

De fleste som driver med lagidrett vet at det finnes varsler underveis om hvordan resultatet blir. Vet? Nåja; vi tror i hvert fall det, og det er omtrent så verdifullt som håndballedelsens tro på at Drammenshallen er en lykkearena.

Varslet i denne kampen kom uansett allerede under danskenes første angrep på et skudd fra gjestenes eget medbrakte lykketroll Joachim Boldsen. Ballen spratt i en forfjamset Steinar Ege på streken, via stolpen og bort.

Etter det var nasjonalhelten Boldsen også totalt borte og danskene et godt hakk under bronsenivået fra sist VM. Det sammen med kameratene Glenn Solberg og Frode Hagen holdt oss i føringen i en spillemessig svak kamp.

image: Glemte du Glenn, GP?

FOR det meste av Norges offensive spill var slett ikke så stilig. Ærlig talt kom ikke det første gjennomført sterke kollektive angrepet før mot slutten av første omgang, men stil er ikke poenget på EM-festens første kveld:

** Her dreide det seg bare om å vinne.

Selv om Montenegro overrasket med uavgjort mot Russland i pulja vår, bør danskene ta seg videre til mellomrunden. I så fall står Norge allerede med to poeng der pluss et halvt kongerike av lykkelige TV-seere etter at denne hasarden tross alt endte godt.

Men hva med å gamble litt mindre med nerver og Glenn Solberg neste gang, Gunnar?

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media