Glemte keeperen i garderoben

Se på dette bildet. Her kommer Bryne-keeper Roger Eskeland joggende inn på Stavanger stadion 20 sekunder ut i andre omgang. Dommer Per Ivar Staberg hadde rett og slett glemt å sjekke at begge målvaktene var på plass.

Eskeland satt i garderoben og teipet hanskene.

- Jeg så ikke at målet til Bryne var tomt. Spillerne merket det heller ikke, sier Per Ivar Staberg, og fortsetter:

- Det var en morsom situasjon. Kampens beholdning. Nå må jeg i alle fall få øyeblikket i Dagbladets kampfakta, sier Staberg og ler.

Brølte av latter

Roger Eskeland tok den høyst uvanlige situasjonen med et smil. Det gjorde også de 9280 tilskuerne som brølte av latter.

- Jeg satt i garderoben og teipet hanskene mine. Jeg tviler på om noe liknende har skjedd tidligere i eliteserien, sier Eskeland som etterpå måtte spørre dommer Staberg om hvor lenge kampen hadde pågått før han kom på banen.

Dommertrioen var etter kampen enige om at et eventuelt Viking-mål måtte blitt annulert. Regelverket sier at begge lag skal ha keeper på plass når kampen settes i gang.

- Staberg sa til meg ute på banen at han ikke viste hva han skulle gjort med en eventuell scoring. Det hadde blitt full krangel om det hadde skjedd, sier Vikings Erik Fuglestad.

Heller ikke Brynes trener Reine Almqvist hadde opplevd en liknende situasjon tidligere.

- Jeg la heller ikke merke til at Roger Eskeland ikke sto i mål, sier han.

Teoretisk

Etter uavgjort mot Viking er det nå bare en vag teoretisk mulighet for at Bryne må ut i kvalifisering. Laget har 11 plussmål å gå på foran siste runde. Skal det gå galt, må Brann slå Rosenborg med kalassifre på Lerkendal. Bryne må på sin side bli slaktet av Vålerenga.

- Det ser bra ut. Men jeg kommer helt sikkert til å være nervøs også neste helg, sier Almqvist.

Viking må nå gi opp bronsehåpet etter den 11. uavgjorte kampen denne sesongen.

- Det er min feil at vi ikke vinner i dag. Jeg skulle scoret på straffen. Jeg misset mot Brann også. Dette blir den siste jeg tar. Vi hadde minst bronsemedalje som mål denne sesongen. Nå går det ikke, sier en trist Erik Nevland etter kampen.