Glemte turnering på hjemmebane

Stian Boretti får ikke være med i den første internasjonale tennisturnering i Norge på mange år.

(Dagbladet.no): Neste uke starter den første av tre internasjonale tennisturneringer på Gausdal i Norge. To turneringer er forbeholdt menn, mens en er for kvinner. Spillerne kjemper om nesten 200 000 kroner i prispenger, en stor sum i norsk sammenheng.

Satser stort

Norges beste tennisspiller, Stian Boretti skulle være arrangørenes trekkplaster, men han glemte å melde seg på turneringen før tidsfristen gikk ut.

Dette har falt arrangørene tungt for brystet.

De har blant annet klart å sikre seg en tv-avtale med SportN om overføring av kamper. Dette har igjen fått internasjonale sponsorer som Sony Ericsson, Nordea og EuroConex til å spyttet inn flere hundre tusen kroner i turneringen.

- Dumt av meg

Stian Boretti ville blitt toppseedet i turneringen om han hadde husket påmeldingsfristen.

- Det var selvsagt dumt av meg å glemme fristen. Jeg kom på det dagen etter at den gikk ut og forsøkte å melde meg på da, men fikk ikke lov, sier Boretti.

GLEMSOM: Stian Boretti får kanskje en kalender i julepresang fra Norges Tennisforbund, slik at han husker påmeldingsfrister bedre. Foto: OLIVER ORSKAUG
GLEMSOM: Stian Boretti får kanskje en kalender i julepresang fra Norges Tennisforbund, slik at han husker påmeldingsfrister bedre. Foto: OLIVER ORSKAUG Vis mer

Grunnen til at han glemte fristen var at han var usikker på om han skulle delta i det hele tatt. Kampene spilles på hardcourt midt i grussesongen, som er Borettis foretrukne underlag.

- Jeg var usikker på om jeg i det hele tatt skulle delta, så jeg la hele turneringen på minnet. Slik glemte jeg det, sier Boretti.

Kvalplass

Selv om han ikke får delta i hovedturneringen som toppseedet, håper han likevel at han kan få spille. Han har nemlig meldt seg på til kvalifiseringsturneringen som starter til helgen, og blir han blant de beste i den, får han plass i hovedturneringen.

Men taper han en kamp i kvalturneringen, får han heller ikke delta i hovedturneringen.

- For min egen del er det greit å få spille flere kamper på hardcourt i kvalturneringen, og taper jeg en kamp så har jeg vel egentlig ikke noe i hovedturneringen å gjøre heller, sier Boretti.