Glenn Hyséns fotballsønn står fram som homofil

Som den første i svensk fotball. - Jeg er stolt av Anton.

SIER KLUBBER ER BLITT SKREMT BORT: Anton Hysén sier klubber som har vært interesserte i å hente ham har ombestemt seg når de har fått vite at han er homofil. Foto: YouTube
SIER KLUBBER ER BLITT SKREMT BORT: Anton Hysén sier klubber som har vært interesserte i å hente ham har ombestemt seg når de har fått vite at han er homofil. Foto: YouTube Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Anton Hysén har foreløpig ikke hatt en like framgangsrik fotballkarriere som pappa Glenn eller bror Tobias.

I dag er det likevel han som stjeler overskriftene i Sverige. Det er i et intervju med fotballbladet Offside at 20-åringen - som har aldersbestemte landskamper på CV'en - står fram som homofil.

Ifølge Expressen er han den første mannlige fotballspilleren i landet til å komme ut av skapet.

- Det finnes mennesker som ikke fikser at folk er homofile. En klubb kan for eksempel være interessert i å hente meg, men så får treneren vite at jeg er homo, og så ombestemmer de seg, sier Anton Hysén.

Pappa Glenn, som spilte for Liverpool mellom 1989 og 1992 og er en av Sveriges mest kjente fotballspillere gjennom tidene, sier til Dagbladet at han er stolt av sønnens valg om å stå fram.

- Anton er lettet - Jeg har diskutert dette med ham flere ganger, og har sagt at han har 100 prosent støtte uansett hva han gjør. Men det er klart det har vært en vanskelig avgjørelse. I andre kretser, for eksempel innen musikk- eller filmbransjen, ville ingen brydd seg. Ettersom det er fotball blir det derimot en annen sak. Bare det er i seg selv helt sykt. Men sånn er det. I en fotballgarderobe er det mye sjargong og fleiping om homofile. Det er slik det alltid har vært. Men jeg tror Anton bare er lettet over å få sagt det, jeg tror ikke han vil få noen negative reaksjoner, sier Hysen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer