Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Glenn Solberg er i verdensklasse

Gunnar Pettersen og hans håndballmenn imponerte igjen og banket Danmark i Sønderborg. - Vi gjorde en fantastisk bra andreomgang, sier Pettersen til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Landslaget måtte klare seg uten tysklandsproffene Christian Berge, Jan Thomas Lauritzen og keeper Frode Scheie. I tillegg er førstemålvakt Steinar Ege stadig skadd. Men Drammens-keeper Lars Olav Olausen sto meget bra.

Tre ulike lag

- Nå har jeg brukt 25 spillere på seks kamper og stilt med nesten tre ulike lag, sier Pettersen. - Og vi har vunnet på alle stedene vi har spilt.

Han syns har har fått de svarene han har håpet på, nemlig at landslaget er på rett vei mot VM-målet. Og i går sparte ikke sjefen på superlativene.

- Glenn Solberg var i verdensklasse, sier Pettersen.

Danmark tok ledelsen, og var i føringen med 11- 9 ved pause. I andre omgang dominerte de norske gutta og forsvaret var knallbra. Danmark maktet bare å score to ganger på de første 16- 17 minuttene.

Vanskelig jobb

Nå har landslaget spillefri til januar, når VM-kvalifiseringen starter. Landslagssjefen ba oss huske at det er mange gode nasjoner der ute, og minner om at Norge knapt er blant de 20 beste i verden.

- Men utgangspunktet vårt er bra, sier Pettersen etter seieren. - Danmark er rangert høyere enn oss, og banket Sverige i skandinavisk mesterskap i september.

BEST: Glenn Solberg var suveren og scoret fire ganger mot Danmark.Foto: DIGITALSPORT
Hele Norges coronakart