Glenn Solberg med ny jobb

Glenn Solberg ny landslagstrener for Sverige

Glenn Solberg ble tirsdag bekreftet som Sveriges nye landslagstrener i håndball for menn. Han erstatter islendingen Kristjan Andresson fra neste år.

SKAL INN I 2020: Glenn Solberg ble tirsdag presentert som ny landslagssjef for Sverige. Han trer inn i stillinga neste år. Foto: NTB/Scanpix
SKAL INN I 2020: Glenn Solberg ble tirsdag presentert som ny landslagssjef for Sverige. Han trer inn i stillinga neste år. Foto: NTB/ScanpixVis mer

Solberg erstatter Andresson etter EM-sluttspillet i januar 2020. Det ble slik NRK erfarte allerede mandag. Han starter i jobben i september, men på heltid blir det først fra januar 2020.

I en pressemelding sier Solberg at målet er å tilhøre verdenstoppen til en hver tid.

- Det er en god følelse. Jeg er stolt over å få lede et fantastisk landslag. Jeg ble veldig stolt og glad bare for å være en kandidat til jobben for et landslag som har gode tradisjoner og en fin historie. Jeg er ekstremt motivert, sier 47-åringen.

Han har skrevet under på en kontrakt til og med OL 2024 og får med seg nåværende assistenttrener Martin Boquist i teamet.

- Jeg ser virkelig fram til å jobbe sammen med Martin. Han var veldig klok som spiller, og våre verdier er samstemte. Jeg er overbevist om at vi kommer å få et fint samarbeid. Vi kommer til å bygge videre på det som er, og forhåpentlig kan jeg bringe inn noen nye saker, heter det i pressemeldingen.

For få uker siden ledet han St. Hallvard til opprykk i eliteserien. Laget ble seriemester med tre kamper igjen å spille. Solberg er også tilknyttet det tyske Bundesliga-laget Flensburg-Handewitt.

Som spiller representerte han Drammen, Nordhorn, Barcelona og Flensburg-Handewitt. Han fikk også 122 landskamper for Norge.

Glenn Solberg har også vært assisterende landslagstrener for Norge under Christian Berge fram til 2016, og han var også trener for rekruttlandslaget.