- Glimrende Martin Ødegaard stilte Zlatan Ibrahimovic i skyggen

Imponerte utenlandske aviser.

(Dagbladet): Norge - Sverige 0-0.

Landskampen i går kveld fortjente vel ikke stort mer enn det milde suset fra de drøyt 25 000 på Ullevaal, men Martin Ødegaard levde i det minste opp til de stadig økende forventningene ute på matta.

Unggutten viste fram flere bevis for sin lekne teknikk, og både enkeltberøringer ute på banen og flere målsøkende gjennombruddspasninger viste at Ødegaard har tatt steg etter sine måneder i Madrid.

Internasjonalt er de også imponert.

Glimrende forestilling «Martin Ødegaard var den store stjernen i det målløse oppgjøret, og stilte Zlatan Ibrahimovic i skyggen», skriver Daily Mail i en av sine lange titler, og fortsetter:

- Ødegaard fortsatte sin imponerende utvikling med en glimrende forestilling i det skandinaviske oppgjøret mellom Norge og Sverige i Oslo. I en sjansefattig kamp var Ødegaard den mest kreative spilleren på banen, og stilte Sveriges mer fremtredende frontfigur Zlatan Ibrahimovic i skyggen.

Svenskene stilte med en hullete tropp i forsommerkvelden i Oslo, og leverte vel heller ingen stor forestilling 0-0-kampen. Aftonbladets kommentator Simon Bank slår klart fast at denne Norge-utgaven «kan bli bedre enn Sverige», i sitt stykke etter oppgjøret.

- Tempoet var treningslavt, som gjorde første omgang trivelig - men intetsigende. Skal jeg være ærlig steg pulsen bare en gang, og det var da Omar Elabdellaoue overlappet en ballførende Martin Ødegaard. Det i seg selv var ikke noe oppsiktsvekkende, men det var et moderne, spennende backtalent som ruset forbi et 16-årig supertalent fra Real Madrid. Sverige har mye som Norge ikke har - men det der har vi ikke, skriver Bank.

Kul, ung rockestjerne Banks kollega i Expressen, Mathias Luhr, biter seg merke i hvordan de svenske spillerne behandlet Martin Ødegaard ute på banen:

- Litt som en kul, ung rockestjerne, som likevel skulle settes på plass, skriver Luhr, og beskriver hvordan Kim Källström etter en tøff takling på unggutten gikk bort og klappet ham på hodet på faderlig vis.

IMPONERTE BRITER: Daily Mails nettutgave.
IMPONERTE BRITER: Daily Mails nettutgave. Vis mer

- Kim så nok akkurat som vi andre at det bor noe stort i denne gutten, noe meget spesielt.

Mest oppmerksomhet i går fikk selvfølgelig Zlatan Ibrahimovic' sine betraktninger rundt Ødegaard, og 34-åringen lot også lekke at han ble småimponert av det han så.

- Han ser bra ut. Han spiller enkelt og har få balltap. Han har ennå god tid til å utvikle seg videre, men det er kult at han får spille på landslaget allerede nå, sa Zlatan, før han sekunder senere fikk spørsmål om hvilket råd han vil gi til fenomenet Martin Ødegaard (16), og leverte en melding som nesten bare han kan:

- Han har vel en pappa som styrer han helt. Han må vokse og bli mann. Og gi slipp på sin pappa, sier Zlatan mens over 50 journalister kriget om plassene foran ham.

NB! Martin Ødegaard er belønnet med karakteren fire i dagens papirutgave av Dagbladet - det er selvsagt en trykkfeil. Riktig børs for de norske gutta finner du her.