Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Glimsdal best, nå også over normaldistansen

Tidligere var Sylfest Glimsdal en utpreget sprinter, men etter snart ti sesonger i verdenscup-sirkuset har Fagernes-løperen utviklet seg til en OL-kandidat også på normaldistansen over 20 km. I dagens renn i Vstersund gikk han for første gang til topps på 20 km i verdenscup-sammenheng.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- En deilig følelse, sa Sylfest Glimsdal som fra før har to verdenscupseire, i Canmore og Badgastein i 1994, begge over sprintdistanse.

- Etter siste skyting fikk jeg vite at jeg lå åtte sekunder foran Viktor Majgurov. Da var det bare å satse alt inn mot mål, sa den glade vinneren.

Løperne fikk selv velge om de ønsket sekundering underveis. Glimsdal ville ikke ha passeringstider før den siste skytingen var avsluttet. Da var det bare en kort sløyfe igjen inn mot mål.

Ikke helt topp

Glimsdal la grunnlaget for seieren med bare ett tilleggsminutt på fire serier, to stående og to liggende. Både Aleksej Kobeljev og Viktor Majgurov som fulgte nærmest måtte bøte med to tilleggsminutter på standplass.

- Selve langrennet var vel ikke helt på topp, men absolutt godkjent, mente Glimsdal selv. Størst fart av alle i sporet hadde fjorårets toer i den sammenlagte verdenscupen, Ole Einar Bjørndalen. Men en dårlig skyteserie satte stopp for hans ambisjoner om en plass i toppen.

Ny god plassering

Dag Bjørndalen fulgte opp sin sterke 2. plass fra verdenscup-åpningen i Lillehammer med en 5. plass i Vstersund. Ole Einars eldre bror slapp også unna med ett tilleggsminutt og var fattige tre tideler bak Patrick Favre på plassen foran. Etter tre renn leder Dag Bjørndalen verdenscupen.

- I tre renn har vi hatt tre forskjellige løpere på pallen, og i ermet har vi tre til som også kan være med i toppen. Ole Einar Bjørndalen, Frode Andresen og Egil Gjelland har kapasitet til det, sa Svartdal.

I Lillehammer-premieren kom også Halvard Hanevold på pallen med sin 2. plass på jaktstarten. I torsdagens renn endte han på 26. plass.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!