Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Glimt av storhet

Dagbladet tror brødrene Ørjan og Runar Berg blir å finne i hver sin ende av tabellen i år. Gutta er enig i at Rosenborg tar gullet, men nekter på at Glimt rykker ned.

TRONDHEIM (Dagbladet): Ørjan Berg lever godt med stempelet som Norges beste fotballspiller om dagen. Han spiller i landets beste klubb. Likevel vurderte han mer enn sterkt å gå til bunnlaget Glimt i fjor. Er du født en Berg, banker hjertet reint genetisk hardt for moderklubben i nord.

Nesten til Glimt

- Jeg var faktisk veldig nært å gå tilbake til Glimt i fjor. Jeg var virkelig i tenkeboksen, og diskuterte med familien hva jeg skulle gjøre, sier Ørjan.

Men valget falt på Rosenborg. Mest fordi det er den optimale scenen i landet å utøve jobben som fotballspiller.

- I en periode, da vi leda serien i fjor, hadde jeg et håp om at Ørjan skulle komme hjem. Men så bra som han har gjort det i Rosenborg, så trodde jeg vel innerst inne aldri at han skulle komme tilbake, sier Runar.

I familien Berg er ikke fotball bare en livsstil. Fotballen ligger i blodet. Og da unner man hverandre suksess.

- Fotball-livet er så tilfeldig. Jeg savner å spille i Rosenborg. Ikke på den måten at jeg går rundt og ønsker at jeg hadde spilt der. Jeg stortrives i Glimt, men det å spille på et godt lag som RBK er bare veldig artig. Det er mange viktige kamper. Det er inspirerende og givende, sier Runar.

Ørjan mener Runar er mer enn god nok for RBK.

- Ja, helt klart. Han blir kanskje ikke så synlig på Glimt som i RBK. Men grunnen til det går egentlig på mange ytre ting. Spiller du på et kanonlag, så spiller du bedre selv. Til og med det å spille på en god bane betyr mye for hvor god du greier å være, sier Ørjan.

- Hvor mye fotball prater dere egentlig dere i mellom?

- Det blir litt, men ikke veldig mye. Fotball er egentlig enkelt. Det handler om å ha en grunnleggende spilleforståelse. Det er nesten medfødt.

Runar bryter inn:

- Vi har ikke akkurat noe studiegruppe i familien. Ingen av oss er verken A eller B-trenere, humrer han.

- Det er sant. He, he, Etter å ha prata fotball i fem minutter, så har vi egentlig snakka om alt vi kan, flirer Ørjan.

Samlende tips

Berg-gutta tar seg ikke personlig nær av at Dagbladet, i likhet med en samlet rikspresse, har fohåndsdømt Bodø/Glimt ned i førstedivisjon denne sesongen.

- Nei, nei, nei, det er forståelig. Jeg tror faktisk det kan være motiverende. Det vil snu seg til noe positivt. Dessuten tror jeg det pårvirker folk i Bodø til virkelig å stikke fingeren i jorda. Vi har vært flink til å ta oss sammen de gangene vi har vært nødt til å prestere de siste årene. Jeg tror et sånt tips vil virke samlende, sier Runar.

Ørjan nikker samtykkende, og har klare fotballfaglige argumenter for at Glimt overlever i eliteserien.

- De har rett og slett et for bra lag til det. Av samtlige lag vi har spilt mot i vinter, så er det Glimt som har gitt oss mest trøbbel. Vi vant 3- 1, men Glimt hadde taket på oss i halvannen omgang, argumenterer han.

Så trekker brødrene fram spillere som Christian Berg, André Hanssen, Cato Hansen og Stig Johansen for å eksemplifisere.

- Christian Berg for eksempel.har alle offensive egenskapene jeg skulle ønske jeg hadde. Han har et fantastisk steg, og god målteft. Han minner meg mye om brodern, Arild (Berg), skryter Runar.

- Med full klaff, og maks uttelling på potensialet vi har i stallen, tror jeg Glimt kan kjempe om plassene fra 8-2.plass, bak Rosenborg.

Mamma

At Rosenborg vinner serien, er egentlig lite å snakke om.

- Vi er jo favoritter. Men vi får nå se. Kanskje Lillestrøm greier å overraske i år igjen. Det kommer alltid noen bakfra, sier Ørjan.

- Hvordan greier dere å være best år etter år?

- Å motivere seg til kamper er ikke noe problem. Og så er det ikke noe tema i RBK. Ingen snakker om det. Vi tenker kun på å spille best mulig. Så er det jo forbaska gøy å trene og spille sammen med så mange andre gode spillere hele tida.

- Så har Hareide gitt dere et nytt løft?

- Ja, Nils Arne var en fantastisk trener, men med Åge har vi ikke følt oss så trygge. Jeg merker på meg selv at jeg gr litt ekstra for å ovebevise Åge på treningene. Det er positivt, sier Ørjan.

- Ja, da kan dere jo bare sende Nils Arne Eggen opp til Glimt med en gang, flirer Runar.

Mamma

Uansett kommer Berg-brødrene til å være med å prege årets liga. Begge regnes som noen av landets beste spillere, men landslamper har det blitt lite av på begge.

- Jeg har spilt fire, men det er egentlig greit. Bare en gang, høsten 1998, har jeg følt det har vært litt bittert å ikke bli tatt ut.

- Ørjan, du har sagt nei til Semb, men burde ikke strengt tatt fått flere landskamper tidligere? ?

- Nei, det der er jeg ferdig med. Jeg fikk mine sjanser, og jeg har ikke vært i nærheten av å spille godt nok de gangene jeg har fått spille. Så det synes jeg er greit, sier Ørjan, uten at han helt ser ut til å mene det.

For Runar avslører endelig litt av stuebordspraten i familien Berg.

- Ho mamma er vel den som har vært mest forbanna for at ikke vi har fått spille mer på landslaget, he, he. Ho har hisset seg litt opp ja, ler han.

  • Slik skal det låte fra Norges beste fotballmor.
TOPP OG BUNN: Rosenborg og Glimt.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media