Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Glimt av storhet

Ekspertene har tatt feil igjen: Bodø/Glimt ble dømt nedenom og hjem, men har kastet seg inn i medaljestriden.

KAMPFAKTA

Tippeligaen

Aalesund- Bodø/Glimt 0- 2 (0- 1). Stadion: Kråmyra stadion. Tilskuere: 6237. Mål: 0- 1 Runar Berg (16), 0- 2 Stig Johansen (78). Dommer: Tom Henning Øvrebø, Nordstrand. Gult kort: Trond Fredriksen, Frode Fagermo, Aalesund, Andre Hanssen, Aasmund Bjørkan, Christian Berg, Runar Berg, Bodø/Glimt.

ÅLESUND (Dagbladet): - Vi er en medaljekandidat. Spillerne og publikum i Bodø har visst det hele tida. Dette kommer ikke overraskende på oss, sier Glimt-spiss Stig Johansen.

Han gjorde forarbeidet til Glimts første mål og scoret selv det andre. Begge målene går inn i kategorien merkelige scoringer.

Ville protester

- Jeg så ballen var over målstreken, sier Johansen om 1- 0 scoringen som skapte ville protester fra hjemmelaget.

Verken Christian Berg eller Runar Berg krever ansvaret for scoringen. Ingen kan med sikkerhet si hvilken av de to situasjonene i kaoset rundt målstreken som førte til at dommer Øvrebø med linjemannens hjelp godkjente scoringen.

Stig Johansen punkterte kampen med sin 2- 0-scoring servert på sølvfat av AaFKs keeper Mathiesen.

- Jeg så flere ganger at Frank Mathiesen var nølende. Han hadde full kontroll og jeg gjorde meg uinteressert før jeg tverrvente og overrasket ham med et løp. Han fikk panikk og sendte utspillet rett i brystkassen min, sier Stig Johansen før han gjorde dagen helsvart for AaFK og John Arne Riises store brudefølge.

Skuffet og sint

Frank Mathiesen forlot Kråmyra i skuffelse og sinne.

- Jeg har aldri sett Frank gjøre en slik tabbe. Vi lærer med smerte på dette nivået, sier AaFK-trener Ivar Morten Normark.

Bodø/Glimt har flaksen som skal til for å være i medaljestriden. Under press på stillingen 1-0 handset Glimt-back Kristoffer Paulsen. Alle så det unntatt dommer og linjemann.

- Ja, jeg handset. Jeg er ikke overrasket over at dommeren ikke så det, men linjemannen burde sett det fordi jeg sto helt alene. Jeg så bort på linjemannen og fryktet det verste. Vi var heldige som ikke fikk straffe mot oss der, sier Paulsen.

Dommer Tor Henning Øvrebø så ikke handsen, men sier:

- Jeg reiser hjem med en bismak hvis TV-bildene viser at Glimt-backen handset, sier Øvrebø.

Det er ingen tilfeldighet at Glimt er tilbake i medaljestriden.

- Vi har et lag med gode fotballspiller. En fin blanding av unge sultne og flere erfarne spillere som jobber sammen som et lag. Vi hadde tur i dag, men det er en styrke at vi vinner vanskelige bortekamper som dette, sier Runar Berg, som sammen med Fredrik Kjølner og Stig Johansen utgjør en sentrallinje med glimt av medalje i sikte.

MOT MEDALJE: Stig Johansen scoret Bodø/Glimts andre mål. Stikk i strid med alle forhåndsprognoser ligger Bodø-klubben på tredjeplass etter ti serierunder.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media