Glimt av storhet

Glimt-gutta skammet seg over sesonginnledningen, bestemte seg for å gjøre noe med det - og gjorde det. Og på bildet ser du trioen som tok det største ansvaret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NADDERUD (Dagbladet): Runar Berg (33 i midten) styrte midtbanen som bare han og storebroren kan. Aasmund Bjørkan (30 til høyre) scoret tre mål for første gang i tippeligaen - i en uvant og vikarierende rolle som spiss. Og jyplingen Trond Olsen (20) driblet promille på venstresida til Stabæk og serverte nærmest ferdigskutte scoringer til Bjørkan - før han selv satte inn 5-2-målet med magen.

- Vi følte at vi ikke kunne være bekjent av det vi har gjort hittil i sesongen, sier Bjørkan.

- Denne gangen klarte vi å yte opp mot maksimalt, sier Runar Berg.

- Den siste uka har vi snakket om at vi måtte få opp gutsen. Det klarte vi, sier trener Øystein Gåre.

Sovnet litt

Konsekvensene kan du lese av resultatet. Fem scoringer og glimt av gammel storhet. I fjor ble det sølv med tilsvarende prestasjoner. I år har det stort sett bare blitt trøbbel.

- Vi har nok i for stor grad dullet oss inn en tro på at alt skal gå like bra som i fjor, sier Gåre.

- I fjor gikk det så utrolig bra. Kanskje har vi sovnet litt. Jeg sier kanskje. For vi har jo vært klar over faren, sier Runar Berg.

- Men lag som for eksempel Hamkam og Tromsø har nok et litt annet utgangspunkt enn oss som tok sølv, sier han.

Og nettopp Berg var kanskje den største forskjellen på Glimt i går og tidligere denne sesongen. Og Runar visste at han måtte levere varene.

Småspill

- Jeg har merket på treneren at han har ønsket meg opp på et litt høyere nivå, innrømmer han.

Og trener Gåre fikk svarene han ønsket seg. En topp motivert Berg. Da er det få - kanskje ingen - i Norge som er bedre. Og svært mye skal til for at Glimt ikke opptrer som et topplag på slike dager.

- Det lyste av Runar fra første stund. Han ville ut og styre dette, sier en tilfreds Gåre.

Vikarløsning

Selv om Stabæk ledet to ganger, sto Glimt tidlig fram som det bedre laget - og etter hvert som en fortjent vinner. Glimts blanding av småspill i midtbaneleddet og kjappe pasninger bak Stabæks trege forsvarsfirer - kombinert med større innsats i duellene - la premissene for kampen.

Og på topp lå en usedvanlig effektiv Aasmund Bjørkan og ekspederte moroa. Mest en vikarløsning som spiss - i Stig Johansens skadefravær.

- Moro for laget - og for meg, selvsagt, sier Bjørkan.

- Har faktisk aldri scoret tre mål i en tippeligakamp. Men så har jeg da ikke spilt spiss så ofte heller, sier han.

I går så det ut som han aldri hadde gjort annet.

TRIO GRANDE: Her er gutta som for alvor dro i gang sesongen for Glimt: Fra venstre Trond Olsen, Runar Berg og Aasmund Bjørkan.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer