Glimt-back hetset i Sarpsborg

Mounir Hamoud fikk al-Qaida-tilrop fra tribunen.

VIL SLIPPE TILROP: Mounir Hamoud har valgt å ikke rapportere inn tilropene fra publikum i Sarpsborg i forrige uke. Foto: Cornelius Poppe / Scanpix .
VIL SLIPPE TILROP: Mounir Hamoud har valgt å ikke rapportere inn tilropene fra publikum i Sarpsborg i forrige uke. Foto: Cornelius Poppe / Scanpix .Vis mer

||| (Dagbladet): Mounir Hamoud scoret 1-1-målet for Bodø/Glimt mot Sarpsborg 08 i Adeccoligaen forrige ondag.

Nå forteller backen som var innom Drillos landslagstropp i 2009 at han ble hetset av Sarpsborg-supporteren under kampen, skriver Avisa Nordland.

Den marokkanskfødte 25-åringen skal ha fått slengt etter seg «kom deg tilbake til al-Qaida» og «dere har ikke noe her å gjøre» fra tilskuere.

- Det er ikke noe hyggelig å få slike kommentarer. Jeg har hørt ett og annet fra tribunen tidligere, men aldri så ille som jeg opplevde det i Sarpsborg, sier Hamoud til lokalavisa.

Sarpsborg 08 beklager
Sarpsborg 08s sportslige leder Bjørn Inge Nilsen var ikke kjent med at Hamoud ble hetset i kapen, og reagerer med avsky.

- Jeg synes det høres veldig tråkig ut. Han fortjener ikke dette, hvis dette er tilfelle. Dette er beklagelig, fra vår side, sier Nilsen til Dagbladet.

Sarpsborg-lederen vil nå ta kontakt med Glimt-spilleren for å beklage på vegne av klubben.

- Det gjør jeg, dette er ikke noe vi vil være bekjent av i Sarpsborg.

Han var selv på kampen og fikk ikke med seg hetsen.

- Jeg har ingen grunn til å tvile på at det han sier er sånt, men ingen har nevnt dette i noen krok i etterkant av denne kampen. Han virker som en hyggelig gutt, så dette beklager vi.

Hamoud sier til Avisa Nordland at han vurderte å rapportere kommentarene inn til Norges Fotballforbund, men valgte å droppe det.

- Folk ser jo at jeg er muslim. Likevel føler jeg at jeg burde slippe slike tilrop. Jeg synes ikke noe om slikt.

Nulltoleranse
Leder i Fossefallet, Kjetil Fröne, sier til Dagbladet at Sarpsborg-supporterklubben har sjekket med en rekke av sine medlemmer. Ingen hørte hetsen mot Hamoud.

- Dette kom mest sannsynlig ikke fra oss. Hadde vi hørt det hadde vi kastet ut vedkommende på flekken.  Vi har nulltoleranse på dette, sier Fröne.

Han opplyser at supporterklubben har 400 medlemmer, og at det vanligvis er 2500 mennesker på hjemmekamper.

- Dette kan ha kommet fra andre deler av tribunen, sier supporterlederen.

Boikott
25-åringen har tidligere boikottet lokalavisa i Bodø, på grunn av publisering av en Muhammed-tegning i en nyhetssak.

Den boikotten er over, backen med bakgrunn i Lyn sier han fikk markert standpunktet sitt og er ferdig med saken.

Mounir Hamoud besvarte ikke Dagbladets henvendelser i formiddag.