Glimt brøt mareritt-statistikken

Bjarnason ble helten på overtid.

Strømsgodset - Bodø/Glimt 1-2

(Dagbladet.no) Bodø/Glimt dro til Drammen med forhåpninger om å bryte sin forferdelige bortestatistikk i Tippeligaen. Bodø-laget hadde ikke vunnet på tre år før dagens seier mot Strømsgodset.

Birkir Bjarnason ble helten fire minutter på overtid etter at Strømsgodset hadde styrt andreomgangen.

- Vanvittig deilig, sa Bjarnason til TV 2 etter kampen.

- Jeg har slitt mye med skader så det var deilig å score og jeg håper å bli bedre etter å ha trent mer.

Kåre Ingebrigtsen var helt enig og hyllet sine hardt-arbeidende spillere.

- Vi var flinke i dag, til å holde i ballen og kontrollere spillet. De presser oss innimellom, men det var kortere perioder, sier Kåre Ingebrigtsen til Dagbladet.

Godset-trener Ronny Deila var ikke fullt så fornøyd med resultatet.

S� GLAD: Birkir Bjarnason jubler etter � ha avgjort kampen tre minutter p� overtid. Foto: Jon Eeg / SCANPIX
S� GLAD: Birkir Bjarnason jubler etter � ha avgjort kampen tre minutter p� overtid. Foto: Jon Eeg / SCANPIX Vis mer

- Vi styrer andre omgang og å få den i trynet på slutten er utrolig surt. Vi har gjort mange bra kamper så langt i sesongen, så det var bittert.

David Nielsen var langt fra fornïøyd med lagets innsats og slaktet lagets opptreden.

- Vi ble rundspilt av Bodø/Glimt. Vi virket lammet hele kampen, og spilte en dårlig kamp. Vi gikk på en skikkelig smell og jeg håper vi lærer av det, sa Nielsen.

Alexander Aas hadde en forferdelig kveld mot Trond Olsen. Begge Bodø/Glimt-målene kom etter innlegg fra Aas\' kant og Aas var langt fra fornøyd med egen prestasjon.

- Det var våpenet deres i dag. Jeg følte jeg kom ofte på etterskudd, Da er det ikke lett å ta ham igjen, sier Aas til Dagbladet.

Ingebrigsten innrømmer at de bevisst satte Trond Olsen langt frem for å utnytte bakrommet.

- Godset sender begge backene i angrep, så vi dyttet Trond inn bak Aas for å utnytte rommet. Det funket bra, sier Ingebrigsen.

Morsom første-omgang

Mens Bodø/Glimt var mest opptatt av det defensive i andreomgang så kjørte de den første anfør av Runar Berg og en lysende Trond Olsen.

Glimt brøt mareritt-statistikken

For første omgang var et lite fyrverkeri og etter mange småmuligheter kom kampens første store mulighet etter 20 minutter.

Trond Olsen var utvilsomt kampens spiller og gang på gang fikk lynvingen boltre seg i rom på venstrekanten.22 minutter var passert når Jan Derek Sørensen skar inn i banen med ballen. Den rutinerte angrepsspilleren fant nevnte Olsen som selv hadde skåret inn fra sin kantposisjon. Olsen prøvde et skudd, men forsøket gikk like til side for mål.

Trond Olsen har alltid vært et stort talent, men har slitt med å prestere jevnt. Mot Strømsgodset var han virkelig i slaget og 30 minutter ut i kampen noterte Olsen seg for enda en positiv innvolvering.

Runar Berg spilte en perfekt ball til Trond Olsen som fikk løpe helt ned til dødlinja hvor han la 45-grader ut til en annen rutinert herremann, nemlig Jan Derek Sørensen som enkelt kunne sette balen i nettet bak Espen Johnsen.

Bodø/Glimt gikk i pausen med en velfortjent ledelse.

Nord-norsk kynisme

Bodø/Glimts støtteapparat antydet i pausen at de kom til å legge seg lavere og det viste seg tidlig at det ikke var tomme trusler.

For Glimt brukte tid på frispark, utspark og innkast og kastet ikke folk i angrep hvis ikke det var helt nødvendig.

Strømsgodset klarte ikke å skape de store mulighetene mot kompakte og hardtarbeidende nordlendinger.

Mattias Andersson hadde en stille kveld, men markerte seg rett etterpå med en nesten identisk situasjon. Svensken fikk fritt spillerom på sin venstrekant og la hardt inn i midten. Ingen luktet innlegget og ballen gikk ufarlig til side for måll.

Det lyktes ikke for Strømsgodset får helt på tampen av kampen. De hadde ballbesittelsen, men kom ikke til de største mulighetene.

Når klokken tikket mot full tid fikk Godset sin sjette corner for kvelden. Stian Ohr la inn og Glimt fikk bare halvklarert ut til flere Godset-spillere som panisk prøvde å skyte ballen i mål. Svein Erik Edvartsen så en hands og blåste straffe, noe han har gjort i andre kontroversielle situasjoner før i år.

David Nielsen var sikkerheten selv og satte ballen sikkert i mål fra 11-meteren.

Godet-supporterne pekte på klokkene og ville ha spillerne sine i angrep, men Glimt ville også ha med tre poeng hjem til Bodø.

Willis Forko ble med opp på ett siste angrep og fikk legge inn fra venstrekanten. Innlegget så ufarlig ut, men Birkir Bjarnason var modig fremme og stupte innlegget bak Espen Johnsen tre minutter på overtid.

Godset fikk sparke igang igjen, men Bjarnasons hodestøt var i realiteten det siste som skjedde i kampen.

Rutine:</B> Runar Berg viste at rutinen kan v�re vel s� viktig som fart. 37-�ringen var motoren i en dominant Glimt-midtbane.