Glimt-duo senket Odd

Odd-spillerne var stumme av beundring over Bodø-Glimt-duoen Bengt Sæternes og Runar Berg etter 2-3-tapet onsdag.

Sundgot senket Start i 90. minutt

Glimt-duo senket Odd

Rekdal: Det glipper for oss

Live-referat fra alle kampene

Tabellen

Fakta fra Tippeliga-runden Ni minutter var all tiden toppscorer Sæternes (5 mål) og midtbanegeneral Berg trengte på å finne nettmaskene på Odd Stadion. De dominerte fullstendig og var også innblandet da Trond Olsen la på til 3-0 for gjestene i det 20. minutt.

Runar Bergs kontroll over midtbanen og Bengt Sæternes' hurtighet sørget for at Glimt ligger på andreplass på tabellen, to poeng bak serieleder Lyn.

- Runar Berg har utrolige gode pasninger og skaper mange sjanser for Bodø/Glimt. Bengt Sæternes er svært vanskelig å stoppe når han setter fart, skrøt Odd-stopper Ronny Deila til NTB.

Hjemmepublikummet som er vant med at vertene er sterke hjemme fikk se at Glimt-duoen nærmest var et lag alene. Laget scoret på tre av sine fire sjanser før hvilen, og viste en effektivitet som mange kan misunne dem.

- Taktikken var å lokke Odd-spillerne fram, lukke rommene og komme på hurtige kontringer, forklarte Berg.

Trakk seg tilbake

Men etter å ha hatt full kontroll i førsteomgang, trakk bodøværingene seg tilbake. Dermed startet et stormløp fra gjestene som gang på gang slo innlegg foran Tor Egil Horn i Glimt-buret.

- Vi måtte bare prøve å nullstille oss og tilbake troen på det vi gjør. Men to av målene til Bodø/Glimt var en kombinasjon av udyktighet av oss og tur for Glimt, sa Odd-trener Arne Sandstø.

Edwin van Ankeren reduserte til 1-3 etter 58 minutter, mens lille Espen Hoff gå håp om poengdeling med sin heading i det 76. minutt. Men Bodø/Glimt red stormen av og fikk med seg alle poengene, til tross for 8-9 store Odd-sjanser.

Glad for tre poeng

- Uavgjort hadde kanskje vært mest rettferdig, men vi tar med oss alle poengene vi kan få, sa Bodø/Glimt-trener Øystein Gåre, som fikk se at unggutten Trond Olsen scoret. Angriperen spilte B-kamp tirsdag og scoret to mål.

Onsdag fikk han sjansen da Stig Johansen måtte kaste inn håndkleet på grunn av en strekk.

Odd-treneren rev seg i håret over mange misbrukte sjansene i andreomgang.

- Vi burde ha fått bedre uttelling på alle sjansene, sa en oppgitt Sandstø.

(NTB)