GULT TRØBBEL: Bodø/Glimts Vieux Sané i kampen mot Odd i Skien i fjor. Glimt havnet på plassen over kvalik sist sesong. I år tror lokalavisa at de rykker ned. En lite motivert Sané er blant årsakene til klubbens problemer før sesongstarten. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB Scanpix
GULT TRØBBEL: Bodø/Glimts Vieux Sané i kampen mot Odd i Skien i fjor. Glimt havnet på plassen over kvalik sist sesong. I år tror lokalavisa at de rykker ned. En lite motivert Sané er blant årsakene til klubbens problemer før sesongstarten. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB ScanpixVis mer

Glimt-ekspert om laget: - De ser hjelpesløse ut

Tror de rykker ned.

(Dagbladet): Bodø/Glimt havnet på plassen over kvalikplassen i fjor - men denne sesongen tror fotballjournalist Freddy Toresen i lokalavisa Avisa Nordland (AN) at det blir slutt på moroa for de gule i Tippeligaen.

- Jeg har sett nesten alle treningene til Glimt i vinter, og nå rett før seriestart så ser det rett og slett hjelpesløst ut, sier Toresen til Dagbladet.

Hans nådeløse dom over laget kan du lese i kommentarform på på avisa nettside her.

Trøbbel i begge ender Toresen viser blant annet til at Glimt på de tre siste treningskampene har nedslående 0-11 i målforskjell, en topping inn mot seriestarten som ikke akkurat er egnet til å skape fotballfeber i Bodø.

Mangelen på gule scoringer strekker seg helt tilbake til 12. mars. Siden Henrik Furebotns frisparkscoring mot Stabæk har ikke Bodø/Glimt scoret mål på 330 minutter - eller 5,5 timer.

- Vandrende katastrofe AN-journalisten er spesielt kritisk til klubbens nøkkelspillere Vieux Sané (midtstopper) og Papa Alioune Ndiaye - populært bare kalt Badou.

- De gikk begge høyt ut etter forrige sesong og mente at de var for gode for Glimt og Tippeligaen. Nå ser Sané ut som en vandrende katastrofe, en løs kanon som ikke klarer å forholde seg til verken medspillere eller konseptet. Han er ikke engang 20 prosent av den spilleren han var i fjor.

- Badou er kanskje på 50 prosent. Det er tydelig at de har problemer med å motivere seg nå som de må ta til takke med spill i Bodø/Glimt.

Det kom ingen bud på Vieux Sané etter fjorårssesongen, mens Badou fortsatt er i Bodø etter at tre bud på spilleren av forskjellige årsaker aldri materialiserte seg til noen overgang.

Direkte nedrykk Overfor Dagbladet er AN-journalisten klar på at det går mot nedrykk for Bodø/Glimt i år.

- Siden jeg er sportsjournalist i Avisa Nordland, så har jeg satt de på kvalikplass. Men det er fordi jeg er feig. Om jeg skal bruke hodet, så tipper jeg at de havner på direkte nedrykk. Det eneste laget jeg tror kan havne bak Glimt er Sandefjord, sier Freddy Toresen til Dagbladet.

Han ser nemlig lite eller ingen ting positivt å sette fingeren på.

«Glimt-spillerne har knapt nok vunnet en eneste viktig duell. Verken offensivt, defensivt eller midt i banen. Det mangler duellkraft og vilje. Laget henger ikke sammen som en enhet, verken offensivt eller defensivt. Huff!», skriver han i kommentaren.

- Berger plassen Glimt-trener Jan Halvor Halvorsen forstår lokalavisas skepsis, gitt de svake resultatene i de siste kampene før alvoret braker løs. Men han deler ikke dommen. Halvorsen tror Glimt berger seg i år også.

- NEDRYKK: Avisa Nordlands journalist Freddy Toresen tror Bodø/Glimt havner på direkte nedrykk. Han synes laget ser «hjelpesløst» ut rett før seriestart. Foto: Avisa Nordland
- NEDRYKK: Avisa Nordlands journalist Freddy Toresen tror Bodø/Glimt havner på direkte nedrykk. Han synes laget ser «hjelpesløst» ut rett før seriestart. Foto: Avisa Nordland Vis mer

- Klubbens målsetting er å berge plassen. Det skal vi klare, selv om vi har et ungt og urutinert lag. Men bruk av unge spillere er en del av klubbens strategi, sier Jan Halvor Halvorsen til Dagbladet.

- Lokalavisa mener dere ser hjelpesløse ut?

- Det er selvfølgelig lov til å mene det. Men vi får se om vi er hjelpeløse når sesongen starter på mandag. Det er da vi blir målt, sier Glimt-treneren.

Ferskt på topp En hovedutfordring blir naturligvis å erstatte toppscorer Ibba Laajab, som har levert 30 Glimt-mål i 1. divisjon og Tippeligaen de to siste sesongen. Han ble solgt til kinesiske Hebei Zhongji FC i slutten av februar.

Innleide Alexander Sørloth (19) og nyervervelsen Fitim Azemi (22, hentet fra Follo) må ta nivået fort om Bodø/Glimt skal få scoringene som kan holde klubben unna nedrykk denne sesongen.

- BERGER PLASSEN: Glimt-trener Jan Halvor Halvorsen tror de berger plassen denne sesongen, selv om de har trøblet fælt i oppkjøringen. Foto: Alf Vidar Snæland / NTB Scanpix
- BERGER PLASSEN: Glimt-trener Jan Halvor Halvorsen tror de berger plassen denne sesongen, selv om de har trøblet fælt i oppkjøringen. Foto: Alf Vidar Snæland / NTB Scanpix Vis mer