Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Eliteserien: Bodø/Glimt herjer

Glimt er Norges nye Rosenborg

Alle som mente coronasesongen 2020 ville handle om to lag hadde helt rett. Feilen er at Rosenborg ikke er et av dem.

NORGES BESTE FOTBALLAG: Bodø/Glimts Philip Zinckernagel (t.v.) gratuleres av Kasper Junker (t.h.) etter 3-0 scoringen mot Brann. Junker scoret for øvrig hattrick. Det var danskens andre på seks kamper. Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix
NORGES BESTE FOTBALLAG: Bodø/Glimts Philip Zinckernagel (t.v.) gratuleres av Kasper Junker (t.h.) etter 3-0 scoringen mot Brann. Junker scoret for øvrig hattrick. Det var danskens andre på seks kamper. Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix Vis mer
  • Bodø/Glimt – Brann 5–0 (4–0)
  • Molde-Mjøndalen 2–1 (2–0)

ELITESERIEN HAR FÅTT de lokomotivene man gjerne vil ha i ligaer som ikke er så konkurransedyktige når det kommer til Europa. Det er bra for utviklingen av norsk fotball. Vi trenger lag som er stabile og veldig mye bedre enn de andre.

Men det er en liten overraskelse at Bodø/Glimt er et av disse to lagene, om mulig enda bedre og giftigere enn i 2019.

Etter seks serierunder er målsnittet til Glimt fire scoringer per kamp.

BODØ/GLIMT ER LAGET så langt med seks seirer, 24–6 i målforskjell og en varierende rytme og angrepsstyrke som får alle i Trøndelag til å tenke på de glade 90-åra.

Det er Bodø/Glimt som er selve definisjonen på 4-3-3.

Det er Bodø/Glimt som er Norges beste kontringslag.

Og når de ikke gjør det leverer Glinmt en offensiv fotball ingen andre lag i Norge er i stand til å matche.

Der spillet mot lavtliggende og etablerte forsvar synes å være like enkelt å løse, som lagets kjennetegn og varemerke, kontringene.

BRANN VAR DET eneste laget som slo Bodø/Glimt på Aspmyra i 2019 (2-1). Denne søndagen var de sjanseløse. Og bare så det er helt klart, Brann slapp billig unna.

Veldig billig.

NÅR SESONGEN 2020 får satt seg sitter jeg likevel med en følelse av at det er Molde som blir laget til slutt. Akkurat som tippet. I Molde har Erling Moe det Kjetil Knutsen ikke har i Bodø, dekning på alle plasser.

I et år kampene kommer tettere enn noen gang før vil det bli en avgjørende faktor.

MOLDE-TRENER MOE har gjort og kan gjøre det Glimt-trener Knutsen ikke har gjort til nå, rullere på laget. Utover i sesongen, når slitasjen og det tøffe kampprogrammet begynner å merkes, vil det betale seg for tittelforsvarerne. Og så har du et element til, utstillingsvinduet i Bodø.

Spørsmålet det fører med seg er hvor mange spillere Kjetil Knutsen får beholde ut over Jens Petter Hauge.

For ikke å si, hvor lenge han får beholde dem.

SÅ LANGT ER det ingen tvil om hvilket lag som er best i Norge. Det er Bodø/Glimt. Molde sliter på vei til sine poeng. Bodø/Glimt cruiser.

INGEN LAG ANGRIPER som bodøværingene. Ingen har den flyten og rytmen de gule kan framvise, være seg i trange telefonkiosker (motstanders boks) eller når kontringsrommene åpner seg på lag som må angripe for å komme à jour.

Bodø/Glimt har satt standarden for Eliteserien 2020, og kvaliteten er ekstremt høy.

Noen ganger ser det faktisk ut som om de spiller mot ingen.

Angrepene de syr sammen med tempo og presisjon varmer alle offensive fotballhjerter.

Selv Nils Arne Eggen, som alltid tar Rosenborg i forsvar, velger Bodø/Glimt foran sine egne.

BODØ/GLIMT HAR ERSTATTET tre av 2019-sesongens største profiler og beste spillere som om ingenting har hendt. Det er kontinuitet per alle definisjoner. Bodø/Glimt fungerer fortsatt som om brasilianeren Ricardo Friedrich står i mål, Håkon Evjen spiller indreløper og Amor Layouni fortsatt er venstrekant med ekstrem gjennombruddskraft og treffsikkerhet. Det er samhandling. Og det handler om hverdagen, hva som læres, hva som gjøres og hvor ofte det gjentas.

Er det tydelig nok vil det alltid være lettere å fylle roller.

Er rollene definert vil det alltid være lettere å gå inn i dem og tette hullene som oppstår.

MOLDE ER ET straffespark i det 96. minutt borte mot Kristiansund unna like mange poeng som Bodø/Glimt. Det er også imponerende. Samtidig er det betryggende at Molde ennå har til gode å briljere og vise sitt beste.

Det er godt håndverk som har tatt dem til andreplass på tabellen.

Favorittstempelet blir ikke mindre når du vet hvor mye tittelforsvarerne har å gå på.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!