Glimt-helten: - Viking er stressa og uorganisert

Hjemmejubel i nord.

• Glimt - Viking 3-2

BODØ (Dagbladet): Før var det Berg-familien som hadde fotball-hegemoniet i Bodø. Nå er det Konradsen-klanen som trer frem.

I kveld - i sin femte kamp fra start for sesongen - scoret 18 år gamle Morten Ågnes Konradsen et av finalerundens fineste mål, da han driblet tre mann inne i Viking-boksen, før han plasserte ballen over skulderen på keeper Iven Austbø til 2-1 for Glimt.

Fra sin midtbaneposisjon bidro han sterkt til at Glimt tok tre poeng og avsluttet sesongen med verdige 3-2 over Viking.

Om sitt vakre mål sa Konradsen:

- Jeg ser Badou komme på raid. Og at Viking er stressa og uorganisert. Badou finner meg, og jeg gjør noen raske touch i feltet.

- Hvor mange mann driblet du?

- Jeg mistet tellinga, hehe. Tre kanskje, ler Konradsen.

- Hva er måte ditt for 2015? Å ta en fast plass på Glimts midtbane?

- Helt klart! Jeg har høye ambisjoner som spiller. Vil gjerne ut i Europa når jeg er klar for det. Men har kontrakt med Glimt til sommeren 2016 og gleder meg til neste sesong.

- Når får vi se deg i samme drakt som storebror Anders?

- Hvis det skjer - og det håper jeg - så må det bli i Glimt-drakten. Men det blir nok et par år til, sier 18-åringen etter sitt aller første Tippeliga-mål.

Storebror dro Morten er lillebror til 24 år gamle Anders Ågnes Konradsen, norsk landslagsspiller og proff i franske Rennes. Anders forlot Glimt allerede sommeren 2011, da han gikk til Strømsgodset før han forsvant utenlands.

Glimt satser på at yngste blad Konradsen blir lenger i Bodø. Og har selvsagt et lønnlig håp om at storebror en dag skal returnere hjem til Bodø og moderklubben.

60 i sekken I mellomtida vil Glimt bygge stein på stein frem mot 100-årsjubileet i 2016. Det innebærer at sesongen 2015 blir svært viktig. Det vil være et stort nederlag for Glimt å rykke ned foran sitt store år.

Derfor vil nok Bodø-klubben satse på ytterligere steg. Årets 13. plass er ikke noe hverken spillerne eller trener Jan Halvor Halvorsen er fornøyd med.

Ei heller at Glimt - inkludert de to til Viking - rundet 60 innslupne seriemål i 2014. Et vanvittig svakt snitt på to baklengs pr kamp. Bare Start kan vise til samme antall baklengs i årets Tippeliga.

Da hjelper det ikke så mye at de helgule satte inn akseptable 45 scoringer rett vei - et snitt på halvannet mål pr kamp.

Ibba opp i 13 En som virkelig har levert for Glimt den rette veien, er midtspiss Ibba Laajab. Som trener Halvorsen har hatt klokkertro på hele veien. Ibba ble matchvinner med en praktscoring på hel volley til 3-2. I tillegg hadde norsk-marokkaneren med en fortid i Vålerenga et skudd i tverrliggeren og ned.

Dermed endte Ibba på delt tredjeplass på toppscorerlista. Bare Örn Kjartansson (25 mål) og Gytkjær (15) scoret mer.

Så Ibba vil nok være spissen som skal skyte Glimt oppover tabellen i 2015.