Glimt holdt nullen for første gang i år - og vant

Sikret viktige poeng mot Sogndal.

Sogndal - Bodø/Glimt 0-1 (0-0)

(Dagbladet): Med fem strake tap og ett uavgjort på de siste kampene, har ikke Bodø/Glimt hatt noen opptur hva angår høstsesongen så langt.

En stor opptur fikk derimot klubben i kveld. Bodø/Glimt har ikke holdt nullen i én eneste Tippeliga-kamp denne sesongen, men det greide de endelig i kveld.

Og ikke nok med det: De vant sin første kamp på to og en halv måned.

- Jeg er veldig fornøyd med spillerne i dag. De greier å slippe seg løs og spille med energi og vi vinner fortjent. Og så holdt vi
nullen for første gang i år, og det er deilig, sier en blid Jan Halvor Halvorsen til C More etter kampen.

Stor Sogndal-sjanse Men på Fosshaugane Campus tok det ikke mange sekundene før gjestene fra nord levde farlig. Etter en god redning av Glimt-keeper Pavel Londak før minuttet var spilt, hindret en tidlig Sogndal-ledelse.

Etter det tok gjestene mer kontroll, men uten å få hull på byllen.

Første omgang bød ikke på de store høydepunktene, men et hardt skudd fra Trond Olsen ga etterlengtet underholdning - rett før dommer Ken Henry Johnsen blåste av for pause.

Fortjent Glimt-mål Etter pausen testet Olsen skuddfoten igjen, men like utenfor.

Kampens største sjanse så langt kom i det 61. minutt, da Abdurahim Laajab flikket ballen i stolpen fra rundt fem meter. Returen plukket Papa Ndiaye opp og satte ballen like utenfor motsatt stang.

Glimt fortsatte med å være det beste laget etter kampens største sjanse, men slet med å komme seg gjennom Sogndal-forsvaret.

Mot slutten av kampen la Glimt seg mer bakpå, og lot Sogndal komme mer inn i kampen igjen.

Men i det 87. minutt fikk Bodø/Glimt sin etterlengtede scoring. Fra 25 meter klinte Dominic Chatto til - en ball som endte i nettmaskene bak Mathias Dyngeland.

Dermed fikk nordlendingene med seg tre svært viktige poeng fra Sogndal - og ligger nå ett poeng foran kveldens motstander på tabellen.

- Jeg er en gammel rev. Jeg vet at det er slik i fotballen at det alltid kommer sol etter dårlig vær, og at det alltid kommer dårlig vær etter sol, sa en fornøyd Halvorsen til C More etter at trepoengeren var sikret på Fosshaugane.