Glimt i fritt fall

Alt går stang-ut for Stig Johansen og Glimt i år. Halvveis i sesongen erkjenner kapteinen at Glimt rykker ned hvis ikke høsten blir betydelig gulere enn våren.

BODØ (Dagbladet): -  Jeg er ingen fotballprofessor. Men vi må vinne mange kamper. At vi har flere bortekamper enn hjemmekamper igjen ser jeg bare på som en fordel, sier Stig Johansen med et lite smil.

Av Glimts skrinne poeng-vår, er sju kommet på bortebane og bare fem på Aspmyra.

Sju kamper, tre poeng

Poengmessig er Glimt i fritt fall og uten seier siden 16. mai (2- 1 over Tromsø). De helgule har nå spilt sju seriekamper på rad uten seier, og tatt bare tre poeng. Trener Øystein Gåre ser likevel ikke mørkt på situasjonen:

KAMPFAKTA

Tippeligaen
Bodø/Glimt - Molde 0- 0. Dommer: Per Ivar Staberg, Harstad. Gult kort: Olav Råstad, Bodø/Glimt, Erlend Ormbostad, Magnus Kihlberg, Molde. Tilskuere: 3695.

-  I dag skapte vi sjanser nok til at vi normalt sett skulle scoret både to og tre ganger. En viss spillemessig framgang var det også.

-  Hvor mange poeng må Glimt sanke på høstsesongen for å overleve?

-  Vanligvis har vi sett at laget på kvalikplass har 29-30 poeng. Men i år er serien mye tettere, og dermed tror jeg kvalikplassen går på et mindre antall poeng.

-  Hvor mye mindre?

-  Vet ikke. Men vi må ta flere poeng på høsten enn de 12 vi har tatt denne våren.

Kaptein Johansen er enig med treneren:

-  Det er symptomatisk at jeg skyter stang-ut og ikke stang-inn. Men vi må ikke miste trua. Begynner vi å synes synd på oss sjøl har vi tapt. Personlig er jeg glad for at vi holdt nullen i dag.

Siste kamp?

Trond Fredrik Ludvigsen kan ha spilt sin siste Glimt-kamp i går. Ifølge kontrakten skal han stille på trening hos Hertha Berlin om to dager. En kontrakt som vingen har to år igjen av.

-  Jeg trives i Bodø og fortsetter gjerne. Men ingenting er avklart. Det kan bli Hertha, det kan Glimt, det kan bli Brann eller en annen klubb. Jeg aner ikke, sier vingen, som legger deler av skylda på bakenden når han skal forklare hvorfor han ikke avgjorde på sin kjempesjanse på overtid:

-  Jeg hadde så sinnssykt vondt i ræva. Fikk en kjempetrøkk i halebeinet forrige kamp, og skulle egentlig ikke ha spilt. Det var vondt å løpe, og enda vondere å skyte, sier Ludvigsen.

SEIERSTØRKE: Bodø/Glimt står uten seier siden 16. mai-kampen mot Tromsø. Her prøver Åsmund Bjørkan og Trond Olsen å lure Moldes Marcus Andreasson under gårsdagens kamp, men det endte 0- 0.