Glimt i krise

TROMSØ (Dagbladet): Bodø/Glimt ble rett før helga nektet å kjøpe sin gamle storscorer Stig Johansen. Nå håper den kriserammede bodøklubben å få ham gratis fra nyttår i stedet.

Johansen scoret 44 mål på 67 tippeligakamper for Glimt midt på 90-tallet, før han gikk til en mislykket proffkarriere i Southampton og deretter Bristol City.

Lofotingen ble seriemester med Helsingborg i fjor. Men nå er han misfornøyd med det meste hos sin svenske arbeidsgiver - og utelukker ikke at han benytter Bosman-dommen og går gratis til Glimt 1. januar.

Glimt har tatt Helsingborgs avslag om øyeblikkelig kjøp til etterretning:

- Det ser ikke ut til at Stig blir Glimt-spiller før sesongen er over. Og det er ikke sikkert vi får ham da heller. Det kommer an på om Helsingborg ønsker å forlenge kontrakten, tipper sportslig leder Tor-Ove Falch.

Knallhardt ut

Lite tyder på akkurat det, og Stig har gått knallhardt ut i svenske aviser og angrepet klubbledelsen.

Glimt har åpnet katastrofalt etter EM-pausen. Først rotet gultrøyene vekk 2- 0-ledelse borte mot Odd Grenland (2- 2), før de - som første lag i år - ble påført tap av Start (3- 4). Søndag ble de slaktet av TIL (1- 4). I helga venter en skikkelig «sekspoenger» hjemme mot bunnrival Haugesund. Et nytt hjemmetap kan medføre at de to lagene bytter plass på feil side av nedrykksstreken (kvalik-plassen).

- Krise i Glimt, Falch?

- Overhodet ikke.

- Ingen ventet et slikt fall etter den lovende starten på sesongen?

- Bunnstriden er nå en realitet. Men forhåpentligvis varer det ikke lenge.

<B>VIL HJEM:</B> Stig Johansen vil «hjem» til Glimt, men svenske Helsingborg nekter å selge.