Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kristian Fardal Opseth:

Glimt-juvel med drømmestart: - Kan bli toppscorer

Glimt-treneren lover flere overraskelser fra Kristian Fardahl Opseth.

TO MÅL: Bodø/Glimts Kristian Fardal Opseth feirer scoring og en drømmestart på serien. Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix
TO MÅL: Bodø/Glimts Kristian Fardal Opseth feirer scoring og en drømmestart på serien. Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Glimt - Lillestrøm 3-1.

BODØ (Dagbladet): I fjor scoret han 28 mål på 30 kamper i OBOS-ligaen, hvilket var 10 mål mer enn nestemann på toppscorerlista. Opseth var sterkt delaktig i Glimts suverene opprykk til Eliteserien.

Søndag fortsatte Opseth der han slapp, uten å la seg merke med at han nå spiller på aller øverste nivå. Frode Kippe og Lillestrøm viste seg like håndterbart for ham, som Strømmen, Elverum og Arendal var det i fjor. Den smarte Glimt-spissen bare fortsetter å pøse inn mål.

- Vil fortsette å score

Søndag startet han 2018 med to fine scoringer, én tap-in og én heading, og nå advarer Glimt-trener Kjetil Knutsen andre eliteserielag:

- Kristian er en mann for de store anledninger. Han kommer til å fortsette å score mål, det trenger ingen å lure på. Jeg kan omtrent garantere at han blir en av årets profiler i Eliteserien.

- Kan han bli toppscorer også i Eliteserien?

- Ja! svarer Glimt-treneren kontant.

- Ekstremt

28-åringen har faktisk inntatt toppscorerlista allerede, sammen med Strømgodsets Marcus Pedersen.

- Litt tidlig å snakke om den lista etter én kamp. Men det er kjekt å toppe, sier Glimt-spissen til Dagbladet.

- Hvor mange kan du putte i Eliteserien?

- Jeg setter meg aldri konkrete mål for antall scoringer. Men jeg har et ekstremt ønske om å score i hver kamp, og det er mer enn god nok motivasjon.

- Glimt kan overraske i år?

- Det kan vi, og det vil vi. Men jeg tar alltid én kamp av gangen. Og akkurat nå er neste kamp borte mot Brann.

- Han er helt spesiell

Kristian Fardahl Opseth ble operert i begge lyskene i januar, og var egentlig ikke tiltenkt en plass på laget så tidlig. Derfor ble spissen og målsniken Endre Kupen hentet fra Florø.

Men så ble Kupen skadet forrige helg - en korsbåndskade som kan holde hamn utenfor hele sesongen.

Dermed måtte Glimt likevel satse på å få Opseth klar.

- Kristian er helt spesiell. Det er bare to uker siden han begynte å trene igjen etter operasjonen, sier Glimt-trener Knutsen.

- Det sier litt om hva slags type han er.

Passer bra

Selv er Kristian Fardal Opseth langt mer beskjeden på egne vegne.

- Det er ikke vanskelig å score når du har så gode servitører på laget, sier han.

28-åringen angrer ikke på at han forlot moderklubben Sogndal og reiste nordover etter 2016-sesongen.

- Spillestilen til Glimt passer meg tusen ganger bedre enn spillestilen til Sogndal, sier han ærlig.

- Systemet er den viktigste årsaken. 4-3-3 i Glimt, kontra 4-4-2 i Sogndal. I Glimt kan jeg konsentrere meg om å komme i posisjon inne i boks, fordi jeg vet at medspillerne mine har hurtighet og at pasningene vil komme. I Sogndal var det mer kjemping og mindre hjelp på topp. Den typen fotball var jeg ikke hurtig nok til. Det var et spillestil-valg Sogndal tok, og som funket for dem i 2016. Det er ingenting jeg er bitter for. Jeg passer bare bedre inn i Glimt. Tusen ganger bedre, gjentar han.

Med sine to mål mot Lillestrøm søndag, doblet han antall toppserie-mål. Han rakk å score to for Sogndal i 2016. Pussig nok mot nettopp Glimt og Lillestrøm.

Når vi skriver november, er det all grunn til å tro at Glimt-spissen har mangedoblet målkontoen.​

Fakta: Bodø/Glimt – Lillestrøm 3-1 (1-0)

3484 tilskuere

Mål: 1-0 Kristian Fardal Opseth (23), 1-1 Thomas Lehne Olsen (46), 2-1 Brede Moe (81), 3-1 Opseth (87).

Dommer: Kristoffer Hagenes, Hovding.

Gult kort: Frode Kippe, Lillestrøm, José Ángel, Bodø/Glimt.

Lagene:

Bodø/Glimt (4-3-3): Zoran Popovic – Thomas Jacobsen, Martin Bjørnbak, Brede Moe, Fredrik André Bjørkan – Vegard Leikvoll Moberg, José Ángel (Patrick Berg fra 90.), Ulrik Saltnes – Jens Petter Hauge (Trond Olsen fra 67.), Kristian Fardal Opseth, Amor Layoni (Thomas Drage fra 68.).

Lillestrøm (4-4-2): Marko Maric – Mats Haakenstad (Simen Kind Mikalsen fra 88.), Marius Amundsen, Frode Kippe, Simen Rafn – Aleksander Melgalvis, Fredrik Krogstad (Moses Ebiye fra 88.), Ifeanyi Mathew, Erling Knudtzon – Thomas Lehne Olsen, Gary Martin (Kristoffer Ødemarksbakken fra 46.).

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!