NY OG GAMMEL MINI: Trond Olsen ble på mange måter den lynvingen Glimt mistet da Mini Jakobsen gikk til Rosenborg i 1988. Nå går Olsen inn i sin tredje epoke med Glimt. Han intervjuet av nettopp Mini på Glimts Tippeliga-kickoff fredag. Foto: Kent Even Grundstad / Digitalsport
NY OG GAMMEL MINI: Trond Olsen ble på mange måter den lynvingen Glimt mistet da Mini Jakobsen gikk til Rosenborg i 1988. Nå går Olsen inn i sin tredje epoke med Glimt. Han intervjuet av nettopp Mini på Glimts Tippeliga-kickoff fredag. Foto: Kent Even Grundstad / DigitalsportVis mer

- Glimt kan slå hvem som helst hvor som helst

Mini advarer.

BODØ (Dagbladet): Mini Jakobsen ledet gamleklubbens kickoff-party i Bodø. Etterpå advarte han om kvalitetene i årets Glimt-lag.

- Glimt kan slå hvem som helst - både hjemme og borte. Også Rosenborg på Lerkendal. Jeg husker veldig godt at Trond Olsen scoret tre mål og Glimt knuste Rosenborg borte i sitt Tippeliga-comeback etter forrige opprykk - i 2008. Det samme kan skje i år, advarer Mini (48).

- Landets raskeste vinger Fredag kveld presenterte den gamle landslagsvingen årets Glimt-troppen for et begeistret publikum i Bodøs overbygde gågate, Glasshuset.

 - Rosenborg kjøpte jo opp Trond Olsen etter forestillingen hans på Lerkendal i 2008, minnes Mini.

Siden gikk lynvingen videre til Viking. Men i år er Olsen tilbake i Glimts helgule drakt - for tredje gang. Og da bobler forventningen i Bodø, hvor folk elsker å se ham i Glimts hissige 4-3-3-formasjon.

- I år er det all grunn til å glede seg. Glimt har landets raskeste ving-par i Trond Olsen i Dean Richards (begge 30), sier Mini.

- Kan få flying start Han er ikke i tvil om at Glimt vil bite fra seg i år.

- Glimt har et høyeste nivå som gjør at de kan slå hvem som helst, hvor som helst. De spiller sjarmerende fotball. Og en spiller som Badou kommer garantert til å markere seg. Glimt har fått et gunstig kampoppsett i starten, og kan ligge helt i toppen etter de tre første kampene (Aalesund hjemme, Vålerenga borte, Sogndal hjemme), sier Mini.

Men han understreker:

 -Gjennom en lang sesong bør de være fornøyd med en plassering midt på tabellen. Og det er der jeg tror Glimt havner, sier Mini, som forlot Bodø og Glimt for godt høsten 1987.

Ett år senere hadde han vunnet The Double - med Rosenborg.

Lynvingen gleder seg Trond Olsen gleder seg til å re-debutere på Aspmyra, mot Aalesund i dag. Han har scoret i nesten hver treningskamp denne vinteren.

I likhet med Mini er lynvingen fra Lyngen betinget optimist:

- Det blir en jevn serie, hvor flere klubber kan ta medalje. Men medalje er ikke målet vårt. Glimt skal underholde publikum og etablere oss i Tippeligaen, sier Olsen.

• Glimt serieåpner hjemme mot Aalesund kl. 15.30.