Glimt-keeper ga Godset-fansen fingern

- Unnskyld, sier han.

(Dagbladet.no): Bodø/Glimt feiret vilt da Birkir Bjarnason stupheadet inn 2-1 mot Strømsgodset fire minutter på overtid.

Keeper Pavel Londak valgte å uttrykke sin glede ved å vise fingern til Godsetunionen - noe som satte sinnene i kok på Marienlyst.

- Glimt scoret i siste sekund, og han fant ut at det å vise begge langfingerne mot oss var en fin måte å feire på. Over hele fotballverden er det en ganske provoserende handling, sier supporterleder Christian Stråle til Dagbladet.no.

- Dere var kanskje ikke helt uskyldige selv?

- Han hadde 1000 Godset-supportere bak seg, så han sikkert fått slengt litt dritt etter seg. Men når han bruker en evighet på hver eneste 5-meter og haler ut tida i hele 2. omgang, må han regne med pepper. Jeg så at Tromsø-keeperen (Sead Ramovic) fikk en advarsel av NFF for å feire med sine egne fans. Da lurer jeg på hvordan de vil reagere denne gangen. Men jeg vil ikke være en pådriver for at han skal straffes. Vi tåler dette i kampens hete og er glade for at det er følelser i dette spillet - både på banen og tribunen, sier Stråle.

- Noe av det dummeste du gjør

Supporterlederen skjønner at det var fristende for Londak å ta igjen da Bjarnason scoret seiersmålet, men mener oppførselen fort kunne ført til farlige situasjoner.

- Det er mye dumt som blir sagt, og noen ganger fortjener vi sikkert å få svar på tiltale, det er menneskelig. Vi er ikke mindre rasjonelle enn av vi skjønner det. Men han må være klar over at folk er lei seg og sinte når Godset taper 2-1 på kampens siste spark på ballen. Noe av det dummeste du gjør da, er å vise fingeren til hjemmefansen. Han må være klar over konsekvensene det kunne fått.

FIKK TILBAKE AV LONDAK: Det ble harme i Godsetunionen da Bodø/Glimt-keeper Pavel Londak holdt opp begge langfingerne etter Birkir Bjarnasons seine seiersmål. Supporterleder Christian Stråle mener gesten var totalt unødvendig. Foto: SCANPIX
FIKK TILBAKE AV LONDAK: Det ble harme i Godsetunionen da Bodø/Glimt-keeper Pavel Londak holdt opp begge langfingerne etter Birkir Bjarnasons seine seiersmål. Supporterleder Christian Stråle mener gesten var totalt unødvendig. Foto: SCANPIX Vis mer

- Hvilke konsekvenser?

- Vi har regler og vedtekter i Godsetunionen, det er alle klar over. Men det finnes brødhuer overalt. Ting kunne blitt kastet inn mot banen og i ytterste konsekvens medført ting som ikke bare skader Godset og keeperen, men norsk fotball, sier Stråle.

- Unnskyld!

I tidligere tilfeller hvor tippeligaspillere har vist finger\'n til publikum har NFF gjerne reagert med 5000 kroner i bot. Det skjedde med Rune Jarstein etter en kamp mot Fredrikstad i 2006, og med Inge André Olsen etter en kamp mot Vålerenga i fjor. Olsen hevdet imidlertid at han bare pekte mot tinningen, og fikk medhold da han anket avgjørelsen.

Pavel Londak gjør ingen forsøk på å bortforklare hendelsen.

- Det var mye følelser da vi scoret, og jeg vet ikke hvorfor det skjedde. Etter kampslutt forsøkte jeg å unnskylde meg og klappe mot Godset-fansen. Jeg er veldig lei meg, sier han til Dagbladet.no.

Han påpeker at han fikk tøff behandling av Godset-fansen, men insisterer likevel på at han respekterer dem.

- De var veldig gode supportere, nesten en 12. mann for Strømsgodset. Jeg respekterer dem, sier han.

Glimt-keeper ga Godset-fansen fingern

Ikke verre enn vanlig

Godset supporterleder mener Londak ikke fikk gjennomgå verre enn andre tippeligakeepere.

- Jeg oppfattet ikke at han fikk noe mer pepper enn andre motstandere får. Det var ikke legitimt å vise fingern, men han har tross alt ikke skutt noen, sier Christian Stråle.

Hendelsen blir trolig et tema hos NFF i dag, men forbundets delegat på kampen vil ikke bekrefte at han fingeren mot fansen ble nevnt i kamprapporten.

- Det vil jeg ikke svare på. Jeg vil at dette skal gå de formelt rette veiene, sier han.

• Din mening: Greit at spillere tar igjen med motstanderens fans?

<B>LEGGER SEG FLAT:</B> Pavel Londak fikk gjennomgå av Godset-fansen i 2. omgang, men beklager likevel at han svarte med samme mynt.