Glimt klarte seg selv

Bodø/Glimt klarte biffen selv og fikset ny kontrakt med eliteserien i et forferdelig uvær i Kristiansand.

- Dette var utrolig deilig, men jeg var aldri i tvil om at vi ville vinne, sier Cato Hansen, som puttet det første målet for Bodø/Glimt.

Starts kaptein Helge Bjønsaas kaller årets sesong for en helvetessesong. Avtroppende trener Gudjon Thordarsson reiser tirsdag «hjem» til England. Han mener klubben er amatørdrevet og at ingen andre kunne reddet klubben.

Regnet hadde øst ned flere dager da Bodø/Glimt kom til gjørmebryting i nedrykksstriden i Kristiansand, en kamp nordlendingene måtte vinne for å være trygge på ny kontrakt.

Våte flagg dasket i vinden da heisklubben Start enda en gang tok farvel med den gjeveste divisjonen for tredje gang på like mange forsøk.

Gjorde jobben

Begge lag hadde sine sjanser i første omgang, men ingen av lagene fikk uttelling før Cato Hansen fikk et innlegg fra høyre som han sendte i mål vi albuen til Start-kaptein Helge Bjønsaas i det 32. minutt.

Deretter kontrollerte stort sett gutta fra Bodø kampen.

- Målet var å redde oss unna nedrykket på egen hånd. Det var nesten umulig å spille fotball på den forferdelige banen. Men vi visste at om vi var tålmodige, så ville Start-forsvaret åpne seg etter hvert. Slik gikk det, sier trener Øystein Gåre.

Etter en time puttet Aasmund Bjørkan på til 2-0, før Runar Berg skled inn 3-0 etter et nydelig innlegg fra en svært god Bjørkan.

Kun fem av Start-spillerne søndag spilte årets første kamp i april.

Helvetesår

- Det er tragisk. I militæret hadde vi helvetesuke. Dette har vært en helvetessesong, sier Start-kaptein Helge Bjønsaas.

Tirsdag reiser Gudjon Thordarsson, mannen som skulle redde Start, hjem til England. Han aner ikke hva han skal gjøre neste sesong, men vet hva han reiser fra. Han sier nå at tilstanden i Start var verre enn han trodde på forhånd, og mener klubben på mange måter blir drevet helt amatørmessig.

- Jeg klarte ikke å redde klubben, hvem skulle da klart det? Ingen andre, svarer han selv, og har ikke mistet selvtilliten etter tre måneder på Sørlandet.

- Jeg tror ikke tre måneder her ødelegger på CV-en min, sier Thordarson.

(NTB)