Glimt klinte til igjen. Molde gikk på et nytt hjemmetap

Forren rasende på dommeren.

Molde - Bodø/Glimt 1-2 (1-2)

(Dagbladet):Glimt har vist en herlig form den siste tiden og har klatret bort fra nedrykksplass med tre strake seirer - før møtet med Molde.

Sånn sett var det passende at det ikke ble noe ferie på bodøværingene, for i Molde viste Glimt igjen at formen er god.

En herlig 1. omgang la grunnlaget for Glimts fjerde strake seier, mens Molde tapte sin andre strake hjemmetap.

- Det er helt fantastisk. Jeg er utrolig stolt av gutta. De ofret seg i dag, sier Glimt-trener Jan Halvor Halvorsen til CMore.

Rasende Forren I Molde-leiren var de langt fra fornøyde etter tapet. Kaptein Vegard Forren var spesielt misfornøyd med dommer Tom Harald Hagens innsats.

- Det er mange situasjoner vi er misfornøyde med, sa Forren til CMore etter å ha vært en tur innom dommergarderoben.

- Det er andre kamp på rad vi blir bortdømt. Det er en soleklar hands og straffe til oss. Da blir frustrasjonen stor, så de kan vise litt forståelse istedenfor å slenge gule og røde kort i trynet vårt, fortsetter kapteinen.

 STOPPET:  Bodø/Glimt stoppet Moldes scoringsglade angrepsrekke lørdag kveld.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
STOPPET: Bodø/Glimt stoppet Moldes scoringsglade angrepsrekke lørdag kveld. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

Han viser til situasjonen like før slutt. Ballen gikk i Vieux Yakhya Sanés hånd, men Hagen holdt fløyta i ro. Like etter fikk Harmeet Singh sitt andre gule kort for protestene mot Grue-dommeren.

Fantastisk forarbeid De gulkledde gjestene var frampå ved et par anledninger og særlig Trond Olsen, som sto over forrige kamp var pigg på sin kant.

Og etter 21 minutter fikk Bodø lønn for den gode åpningen.

Fitim Azemi viste hva han har i verktøykassa da han først lurte vekk to Molde-spillere midt på banen, avanserte med ballen, før han viste et herlig overblikk da han spilte høyreback Zarek Valentin fri. Sistnevnte gjorde ingen feil og sendte gjestene i ledelsen.

Molde som i midtuka utklasset Pyunik i Champions League-kvalifisering var usedvanlige passive og fikk aldri flyt i spillet.

Derfor var det lite å si på at Bodø scoret kampens neste mål ti minutter før pause. Hjemmelaget ble brutt på midten og Glimt fikk satt opp Morten Konradsen.

Mot et ryggende Molde-forsvar satte 19-åringen fart han satte ballen ned i hjørnet forbi Ethan Horvath.

Molde-spillerne var i ferd med å gå til pause etter en helsvart omgang, men inntrykket ble litt rettet på minuttet før hvilen.

Harmeet Singh fant Martin Linnes som fikk akkurat nok fart i skuddet til å overliste Pavel Londak.

Singh utvist Tor Ole Skullerud var nødt til å ta grep fra sidelinjen. Etter 62 minutter ofret han Tommy Høiland og Mattias Moström til fordel for den unge duoen Sander Svendsen og Eirik Hestad.

Glimt trakk seg mer og mer bakover i banen og forsvarte seg godt. Først i det 78. minutt klarte Molde å skape en skikkelig målsjanse etter hvilen. Etter et lengre trykk mot Bodø-målet ble det kaos i feltet, før Londak fikk snappet ballen foran innbytter Berg Hestad.

Presset mot Glimt-målet ble stadig større, men det var Glimt som var nærmest da Cruz sendte i vei en bakksuser som var innom begge stolpene før den gikk ut.

Molde-spillerne var tydelig frustrerte og i sluttminuttene pratet Harmeet Singh på seg rødt kort.