Glimt knust igjen

Viking er tilbake i medaljestriden etter 3-0 på Aspmyra.

Glimt - Viking 0-3.

BODØ (Dagbladet): Etter to bitre ettmålstap kom Viking lett tilbake på vinnersporet mot Glimt. De fleste lag gjør det. Og vips, var Viking i nærkontakt med de tre klubbene som for tida holder i Tippeliga-medaljene.

Glimt derimot, fremstod ubehjelpelig lenket til bunnstriden. Kampen var avgjort etter en drøy halvtime. Da stod det 0-3 på Aspmyra, som også ble sluttresultatet.

Kjempetabbe ga 0-1 Veton Berisha ga Viking ledelsen etter en kjempetabbe av Brede Moe, knappe 14 minutter ut i kampen. Glimt-stopperen hadde full kontroll på ballen ved midtstreken, men sendte en slapp støttepasning som Suleiman Abdullahi enkelt snappet.

Abdullahi kom stormende alene mot Glimt-keeper Pavel Londak. Som reddet - bare for å se at returen ble satt inn av Berisha.

Glimts vanvittige statistikk Publikum stønnet oppgitt, for dette har Glimt-fansen opplevd tidligere i år:

Målet var Glimts 13. baklengsmål etter mindre enn et kvarters spill. Ja, Glimt har faktisk sluppet inn ett eller flere mål den første halvtimen i samtlige 13 seriekamper - unntatt én, da Tromsø ble slått 1-0 på fotballens nasjonaldag, 16. mai.

Punktert 2-0 kom da Yann-Erik De Lanlay lurte Thomas Jacobsen trill rundt på høyrekanten, før han plaffet av et knallskudd i mål via tverliggeren.

Samuel Adegbendro gjorde ydmykelsen komplett, da han etter en flikk fra Berisha feide ballen forbi Pavel Londak til 3-0, fra distanse.

Glimts estiske landslagskeeper imponerte ingen i den situasjonen.

I det hele tatt murres det i Bodø over de utenlandske spillerne som ikke styrker Glimt.

Snarere tvert imot

Londak må i denne sammenheng ses på nærmest som en bodøværing, han har spilt i klubben i en årrekke. Men Glimt har - og har hatt - flere spillere fra det amerikanske kontinent som ikke har levert varene.

Klubbens senegalesiske stjerner - Sané og Badou - har også sviktet i år, ved å virke tildels umotiverte på banen. Ingen av dem fikk spille mot Viking, grunnet at de kom for seint tilbake fra sommerpausen - etter henholdsvis ferie og landslagsspill.

Ned for å bygge opp? Stopperen Sané, skal ifølge TV 2 være på vei til Rosenborg. Badou har på sin side signalisert nokså tydelig at også han kommer til å forlate Glimt.

Heller ikke trønderne fra Rosenborgs overskuddslager - Alexander Sørloth og Brede Moe - er voldsomt populære på Aspmyra om dagen.

Og mange Glimt-fans og bodøværinger snakker nå høyt om å dyrke de lokale spillerprofilene, og heller tåle et nedrykk for så å komme tilbake på toppnivå.

For når mildt sagt borte-svake Glimt heller ikke makter å vinne på hjemmebane - slik de klarte mot Tromsø og Mjøndalen i de to foregående - så lukter det nedrykk lang vei av Glimt.

For tiden er det bare et enda svakere Sandefjord-lag som holder Glimt unna den desiderte bunnplassen.