Glimt-krisa vokser seg stadig større

Ble knust av Alta i cupens tredje runde.

NEI OG NEI: Glimt-trener Kåre Ingebrigtsen har mye å rette på. Etter et nytt stortap for Adecco-laget Alta, er Bodøværingene også ute av cupen.  Foto:  Alf Ove Hansen / SCANPIX
NEI OG NEI: Glimt-trener Kåre Ingebrigtsen har mye å rette på. Etter et nytt stortap for Adecco-laget Alta, er Bodøværingene også ute av cupen. Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIXVis mer

||| (Dagbladet.no): Bodø/Glimt lekker som en sil i Tippeligaen om dagen, og i kveld fikk Kåre Ingebrigtsen se guttene sine få skikkelig juling i cupen også.

Adecco-middelhavsfarer Alta ga seg ikke før det sto 3-0 i deres favør på eget gress, og Bodø/Glimt ble dermed det første Tippeliga-laget til å ryke ut i cupens tredje runde - på ydmykende vis.

Jan Tommy Haugli ga Alta ledelsen før pause, før Magnus Andersen og Vegard Braaten fulgte opp etter hvilen.

Glimt sliter tungt i eliteserien og har bare 12 poeng på 13 kamper. Målscoren 11-25 er også desidert svakest. Med 0-3 for Alta har Bodø/Glimt nå 16 baklengs på de siste fem kampene etter seieren over Aalesund 21. mai.

- Vi må slutte å gi fra oss enkle mål og i stedet score selv. Det er veldig tungt nå, men vi må bare brette opp ermene, sier Glimt-trener Kåre Ingebrigtsen ifølge NTB.

Alta-kollega Aasmund Bjørkan har over 20 år bak seg i Glimt.

- Jeg synes synd på dem og håper at de får orden på spillet og holder seg i eliteserien. Vårt spill i dag var det beste av Alta under min ledelse, sier Bjørkan.

Tap etter hattrick
De fleste andre tippeligalagene kom seg til slutt videre i dag.

Lillestrøm slet lenge borte mot Asker, men da Espen Søgård fikk hull på byllen etter en time så kanarifuglene seg aldri tilbake. Vålerenga knuste Ull/Kisa hjemme til tross for en sen krampetrekning fra bortelagets side, mens Brann og Rosenborg sto for andre storseire i kveldens runde.

Stabæk var i trøbbel mot Eidsvold, men etter vedvarende press de siste minuttene ble bæringene til slutt reddet av 18-åringen Jørgen Skjelvik i det 89. minutt.

Peter Kovacs reddet Odd Grenland til seier mot Notodden. Han ordnet to mål i løpet av de siste sju minuttene på utebane. Men ungareren var også meget heldig som unngikk rødt kort etter en viljehands.

Lyn Oslo slo HamKam borte med 2-0. Oslo-laget spilte den siste timen med ti mann etter Paul Obiefules direkte røde kort for en stygg takling.

Eirik Soltvedt fra Ullensaker/Kisa hadde en drømmedag med tre scoringer mot tittelforsvarer Vålerenga på Ullevaal, men det holdt ikke til noen cupbombe. Bojan Zajic scoret også tre ganger da Vålerenga vant 5-3.

Straffetap for Viking
Morten Moldskred vartet også opp med tre scoringer, da Tromsø nedsablet Hønefoss med 4-0.
Viking har ikke slått vestlandsrival Bryne siden 2003, og i kveld ble de det fjerde tippeligalaget til å ryke ut av cupen i år.

Ingen av lagene klarte å score i løpet av 120 minutter, og i straffesparkkonkurransen viste siddisene svake forsøk fra ellevemeteren med bare to tellende av fem. Bryne scoret på tre av sine, og Ezekiel Bala fikk æren av å sette den siste som sendte jærbuene videre til fjerde runde.

Resultater, 3. runde i NM: