Glimt lei av Rosenborg

Tirsdag kveld erklærte Bodø/Glimt den fireårige samarbeidsavtalen med RBK død og begravet. Irriterte Glimt-ledere mener Rosenborg lenge har oppført seg kronisk uanstendig.- En plass må grensa gå, også for Eggen og Rosenborg, sier Glimts sportslige leder, Tor-Ove Falch, til Dagbladet.

Falch viser til det han mener er en serie overtramp fra RBK i alle spillerovergangene som har funnet sted klubbene imellom de siste årene (se faktaboks).

- Vi føler at Rosenborg bruker oss. De prater ikke med oss, og vi leser ting i avisene uker før de tar formell kontakt med klubben. Vi har vært lojale og holdt kjeft om overtrampene, men nå har vi valgt å si fra.

Internt bråk

Ørjan Berg-saken har vært dråpen som har fått RBK-koppen på Glimt-huset til å flyte over. Til tross for at Glimt-ledelsen har stått beinhardt på kravet om at Berg skal tilbake til Bodø når Champions League er ferdigspilt, så har Eggen og Bratseth konsekvent uttalt det motsatte i media.

- Rosenborg lager store problemer for oss her i Bodø. Deres uttalelser skaper forvirring internt i vår organisasjon, noe som er fryktelig irriterende, sier en oppgitt Falch.

Glimt er også i harnisk over at Rosenborg setter spillere opp mot hverandre, som brikker i et spill.

- De brukte blant annet Christian Steen som pressmiddel overfor oss i kampen om å få utvide leieavtalen med Ørjan Berg. Det kan de ikke gjøre, fordi Steen er en del av avtalen vi har med RBK om Arild Berg.

Ufint

I Glimt er det også en utbredt oppfatning at Rosenborg kynisk har prøvd å spille brødrene Arild og Ørjan Berg opp mot hverandre. I januar ble Arild Berg erklært uegnet til RBK-spill av trøndernes egen lege. Det brukte Rosenborg umiddelbart som en brekkstang for å forlenge leiekontrakten med Ørjan. I Glimt ble det tatt ille opp.

- De forholder seg ikke til inngåtte kontrakter. Det er ufint, raser Falch.

I fjor høst uttalte Nils Arne Eggen at han ikke torde å si noe om Ørjan Berg-saken, fordi Glimt-direktør Tarjei Eck-Hansen bare kom til å få «negativ orgasme der oppe i Bodø». Denne uttalelsen er bare en av mange som har opprørt folk i Bodø-klubben. Eggens suksess-bok «Godfoten» står ikke i bokhylla på Glimt-kontoret.

- Jeg har ikke lest den. Ikke har jeg tenkt å gjøre det heller, slår Falch fast.

per.angell.berntsen@ dagbladet.no

SA STOPP: Bodø-Glimts sportslige leder Tor-Ove Falch er sint på de arrogante lederne i Rosenborg.