Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kunne tatt en real borteskalp, men Fardal Opseth misset

Glimt med sur straffebom på overtid

Kristian Fardal Opseth kunne gitt Bodø/Glimt en kruttsterk borteseier mot Sarpsborg, men spissen klarte ikke å utnytte overtidsstraffen i søndagens 0-0-oppgjør.

MISSET: Bodø/Glimts stroscorer sciktet fra straffemerket på overtid.
Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
MISSET: Bodø/Glimts stroscorer sciktet fra straffemerket på overtid. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer

Det ble svært dramatiske sluttminutter i Sarpsborg. Dommer Sigurd Kringstad pekte på ellevemetersmerket da Joonas Tamm felte Philip Zinckernagel. Fjorårets toppscorer i 1. divisjon gikk bort for å ta straffen, men Opseths forsøk ble reddet av Aslak Falch.

Sarpsborg-keeperen tok ballen i fast grep. Dermed misbrukte Glimt en gyllen sjanse til å ta sin første borteseier siden opprykket til Eliteserien. Hjemmelaget kunne på sin side puste lettet ut. Før søndagens kamp sto østfoldingene med to strake tap.

Med 0-0 leter fjorårets bronselag fortsatt etter vinnerresepten. Sarpsborg har gått fire seriekamper på rad uten å vinne.

Hevet seg

Etter en fryktelig slapp første omgang fikk publikum langt mer underholdning for pengene etter pause. Da var det store sjanser i begge ender av banen, men ballen ville ikke i nettet.

I det 52. minutt fikk Joachim Thomassen tilsynelatende drømmetreff, men Glimt-keeper Ricardo klarte å få et par fingertupper på skuddet. Deretter gikk ballen i tverrliggeren.

Seks minutter senere var det Patrick Mortensens tur til å få en enorm mulighet. Dansken hamret til fra 20 meter, men avslutningen føk like over høyre kryss.

Snek seg forbi

Like etter var Mikkel Agger noen centimeter unna å skli en ball fra Harmeet Singh inn til 1-0. Samme skjebne led Mortensen da han senere i omgangen avsluttet fra fem meter. Spissen kunne ikke tro det han så da ballen snek seg forbi venstre stolpe.

Bodø/Glimt hadde også sine sjanser. På tampen så også gjestene ut til å ha mest krutt igjen. Særlig på kontringer så de farlig ut. To minutter på overtid kunne Opseth blitt den store Glimt-helten, men måtte se Falch avverge straffescoring.

Sarpsborg ligger på 9.-plass med ni poeng, mens Glimt er nummer tolv. Nordlendingene er bokført med fem poeng så langt.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media