Glimt mot sølv

Sogndal ble et lett bytte for et tent Bodø/Glimt-mannskap på sølvjakt. Med 3-0 søndag kan de gule avgjøre medaljekampen i siste serierunde.

Da går turen til Skien og møtet med Odd Grenland, som med tap mot Lillestrøm søndag ikke kan bli bedre enn nummer fire.

Sølvkampen står nå mellom Glimt og Stabæk, som møter Viking i Stavanger. Glimt har to poengs forsprang, men dårligere målforskjell, og må altså vinne i Skien for å være helt sikker.

Bodø/Glimt kan allerede nå se tilbake på en kjempegod sesong, som toppes med cupfinale mot Rosenborg og UEFA-cupplass neste sesong. Klubben er sikret medalje i eliteserien.

- Det er utrolig moro. Vi gjorde en veldig god kamp, og jeg synes faktisk medalje er vel fortjent, sa første målscorer Trond Fredrik Ludvigsen til NTB.

Knallscoring

Den hurtige angrepsspilleren fikk to store sjanser allerede det første kvarteret. Sogndal-keeper Terje Skjeldestad reddet den første mesterlig, men da Ludvigsen satte pannebrasken til en corner etter 15 minutters spill var keeperen sjanseløs.

- Jeg burde scoret minst et par mål til, men var ikke skjerpet nok i avslutningene, beklaget Ludvigsen.

Midtbanemotor Olav Råstad ordnet 2-0 to minutter før hvilen med et fantastisk skudd i krysset, og Sogndal fikk det enda tyngre i kulden på Aspmyra. Bedre ble det ikke da Cato Hansen økte til 3-0 seks minutter ut i annen omgang.

- Jeg bare dro til ballen, lukket øynene og håpet på det beste. Med litt flaks suste ballen inn. Det ble en bra scoring, sa Råstad.

Han spilte en stor kamp, og er blitt skikkelig varm i Glimt-trøya etter å ha slitt benken i samme klubb i fjor og i Tromsø tidligere.

- Jeg er mye bedre trent og har fått selvtillit, det er den store forskjellen. Jeg har mange gode spillere rundt meg, og har alltid trodd vi kunne bli et godt lag. Nå er vi på god vei, og det er gøy, sa han.

Stø kurs

Sogndal kjempet lenge i toppen av tabellen, men en rufsete høstsesong har ødelagt mye og sendt laget ned til foreløpig 5. plass. Søndag var Håvard Flo og lagkameratene sjanseløse mot et tent Glimt-lag, som til tider vartet opp med festfotball foran nesten 6000 tilskuere.

- Jeg synes faktisk mine spillere kjempet det de kunne, men i kveld tapte vi rett og slett for et bedre lag, sa Sogndal-trener Jan Halvor Halvorsen.

- Jeg er ikke overrasket over at de tar medalje. Jeg er vel en av de få som har tippet Glimt blant de fem beste i år. Et veldig godt lag, sa Halvorsen.

Bodø/Glimt er fortsatt ubeseiret på hjemmebane mot Sogndal. Sju møter har endt med fire hjemmeseirer og tre uavgjorte.

Nordlendingene har stø kurs mot sølvmedaljer i eliteserien. Med Stig Johansen på banen igjen gikk hjemmelaget offensivt til verks og spilte med stor selvtillit.

(NTB)

SØLVKURS: Bodø/Glimt nettet tre ganger og stjal alle tre poengene hjemme mot Sogndal. Foto: SCANPIX