STERK SEIER: Ullensaker/Kisa-trener Arne Erlandsen får ikke ny kontrakt med klubben, men har tatt Ull/Kisa ett steg nærmere Tippeligaen.
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
STERK SEIER: Ullensaker/Kisa-trener Arne Erlandsen får ikke ny kontrakt med klubben, men har tatt Ull/Kisa ett steg nærmere Tippeligaen. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpixVis mer

Glimt og Ull/Kisa klare for neste runde i kvaliken

Tok hver sin sterke borteseier.

Sandefjord - Ull/Kisa 3-4, Mjøndalen - Bodø/Glimt 1-2.

Etter dramatiske sluttminutter var det Bodø/Glimt og Ullensaker/Kisa som gikk videre i kvalifiseringen til eliteserien med sterke borteseirer over henholdsvis Mjøndalen og Sandefjord.

1. divisjons femte og sjette beste lag skal dermed møtes til duell om å få spille mot laget som ender på kvalifiseringsplass i eliteserien. Verken Mjøndalen eller Sandefjord klarte å utnytte fordelen av hjemmebane onsdag kveld.

Riktig nok slo begge hjemmelagene tilbake mot slutten og kunne med litt hell ha ekstraomganger. Mjøndalen skapte store sjanser, men tapte 1-2, mens Sandefjord scoret tre ganger etter å ha ligget under 0-4 for gjestene fra Jessheim.

I begge kampene bidro også straffespark til økt dramatikk.

Nytteløst Dimitriadis-hat trick
Ull./Kisa har hatt en varierende sesong, men trykket til fra start i Sandefjord. Kun tre minutter tok det før Steevan Dos Santos gjorde 1-0 etter fint forarbeid av Kenneth Di Vita Jensen.

Sandefjord satset offensivt for å utligne, og det ga gjestene store rom i angrep. I det 50. minuttet økte Jensen til 4-0 for Ull./Kisa, en ledelse vertene bare nesten klarte å utligne.

Panajotis Dimitriadis var mannen som lagde straffe med farefullt spill i første omgang, men den svenske midtbanemannen gjorde det godt igjen tre ganger.

Han scoret på straffe etter 55 minutter, etter en corner i det 63. minuttet og på nytt fra 11-meteren fire minutter på overtid — uten at det holdt til avansement.

Olsen straffet gamleklubben
I Mjøndalen hadde hjemmelaget håpet å kunne krone en god sesong med opprykk, men i stedet ble de tidlig overlistet av en gammel bekjent. Etter et kvarters spill endte ballen opp hos den tidligere MIF-spilleren Magnus Sylling Olsen, som var heldig og god da han satte inn 1-0 fra høyresiden av 16-meteren.

Bodø/Glimt holdt presset oppe i annen omgang og fikk betalt da Vini Dantas styrte inn 2-0 med hodet etter 66 minutter.

Mjøndalen-kaptein Bjarne K. Ingebretsen reduserte fra straffemerket 11 minutter senere, men gjestene fra nord red stormen av og tok seg videre i eliteseriekvalifiseringen med 2-1-seier.

Det gjør at Glimt gjester Ull./Kisa til ny omspillskamp lørdag kveld. Vinneren møter eliteseriens 14.-plasserte lag i dobbeltkamp. Hvem det blir er foreløpig helt åpent.

(NTB)