Glimt opp fra bunnen

Bodø/Glimt kom seg vekk fra jumboplassen i eliteserien etter 2-0-seier over Kongsvinger i dag. I stedet ligger nå gjestene på den forhatte sisteplassen.

Arild Berg spilte sin første kamp fra start for Glimt, og fikk foten på ballen etter halvannet minutt. Han spilte gjennom Bengt Sæternes, som ble felt av Kongsvinger-keeper Ole Arvid Langnes.

Langnes var trolig på ballen, men dommer Johnny Ditlefsen dømte likevel straffe, og Tommy Bergersen skjøt sikkert til venstre for Langnes.

Vertene dominerte i 1. omgang og det var klasseforskjell på lagene. Laget hadde tre-fire gode sjanser.

Etter sidebytte var det et helt annet lag som kom på banen. Glimt-spillerne mistet mye av initiativet, og Kongsvinger overtok mye av styringen. Gjestene var farlige på dødballer, men klarte ikke å omsette sjanser i mål bak en usikker keeper Clas André Guttulsrød.

I stolpen

Midt i omgangen hadde Rune Buer Johansen et skudd i stanga, men nærmere kom ikke KIL.

Mot slutten av kampen kjørte gjestene fram på banen i håp om å utligne. I stedet ble det mål den andre veien. Bengt Sæternes skjøt i tverrliggeren fra 16 meter, returen gikk ut til Aasmund Bjørkan, som sendte ballen tilbake til Sæternes på bakerste stolpe. Og på andre forsøk ble det mål.

- Jeg er veldig fornøyd med kampen. Den offensive rytmen satt bra, og nå tror jeg vi er på rett vei, sa Glimt-trener Dag Opjordsmoen.

Arild Berg, som i lang tid har slitt med luftveisproblemer, var meget god for Glimt søndag. Keeper Ole Arvid Langnes var blant de bedre på Kongsvinger.

(NTB)