Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Glimt på sølvplass

Bodø/Glimt var lure og viste stor lagmoral - igjen. Det holdt 2-0 og til en ny trepoenger mot slurvete Aalesund.

Etter ti serierunder er Bodø/Glimt på delt annenplass på tabellen sammen med Stabæk. Tippede medaljekandidater som Viking, Odd Grenland og Molde ligger bak. Anført av Runar Berg viser Glimt flotte takter også på bortebane.

- Aalesund var spillemessig best, men vi var lurest. Jeg er rett og slett imponert over måten gutta gjennomførte kampen på, sa en glisende Glimt-trener Øyvind Gåre.

- Jeg vet vi er tippet som et bunnlag, men jeg har aldri trodd på ekspertene. Vi viser høy lagmoral i kamp etter kamp og vet selv at vi ikke er så dårlige som mange trodde.

Aalesund straffet

Kampen på Kråmyra var preget av få målsjanser, og det var riktig som Gåre mente, hjemmelaget var hakket bedre i banespillet men skapte minimalt med sjanser.

Ivar Morten Normarks gutter gjør utilgivelige feil og blir straffet knallhardt.

Etter 16 minutters spill kom kveldens mest omdiskuterte situasjon. Joachim Austnes mistet ballen langt inne på gjestenes halvdel, og Glimt kontret direkte. Christian Berg headet mot mål, og det ble fullt kaos på streken. Runar Berg ble til slutt kreditert scoring, men Aalesund-forsvaret mente de reddet ballen på streken.

- Ikke i tvil

Linjedommer Halvor Folland.fikk siste ord: !-Jeg er ikke i tvil og mener ballen var inne. Da måtte jeg selvsagt markere for scoring, sa Folland til NTB. Det samme sa han til dommer Tom Henning Øvrebø, og da sto det 0-1.

Morten Moldskred burde scoret for AaFK fem minutter før baklengsen, men han skjøt håpløst over fra åtte-ni meter.

Normark la om til 4-3-3 og byttet spillere, men likevel kunne Stig Johansen doble ledelsen og fastsette resultatet 12 minutter før slutt

AaFK-keeper Frank Mathisen surret med et utspill og traff Johansen, som lurte til seg ballen og satte den i nettet.

- Det er ikke særlig lurt å gjøre sånne tabber som vi gjør, det skjønner alle som driver med dette. Nøkkelspillerne våre står ikke fram sånn som de burde gjøre, var en deprimert Ivar Morten Normarks konklusjon.

Så tuslet bryllupsgjestene til John Arne Riise, blant dem landslagssjef Nils Johan Semb, hjem. De fikk en langt mindre minneverdig forestilling enn kvelden før.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media