Glimt risikerer degradering etter forsentkomming

Skulle vært på plass i Tromsø dagen før kampen mot TUIL.

I TRØBBEL: Glimt-trener Kåre Ingebrigtsen og spillerne hans skulle vært på plass i Tromsø dagen før kampen mot Tromsdalen. I stedet kom de for seint til avspark i siste serierunde, og risikerer i verste fall å bli degradert til 2.divisjon.Foto: SCANPIX
I TRØBBEL: Glimt-trener Kåre Ingebrigtsen og spillerne hans skulle vært på plass i Tromsø dagen før kampen mot Tromsdalen. I stedet kom de for seint til avspark i siste serierunde, og risikerer i verste fall å bli degradert til 2.divisjon.Foto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Bodø/Glimts forsentkomming til gårsdagens avsluttende seriekamp mot Tromsdalen, kan få dramatasiske konsekvenser for laget som endte årets Adeccoliga på sjetteplass.

I verste fall risikerer Glimt å bli flyttet ned en divisjon, melder både itromso.no og NRK Troms og Finnmark.

Regelverket til Norges Fotballforbund (NFF) er iallfall krystallklart. I kapittel 13, punkt to står det å lese:

«Lag i 0.-3. divisjon menn og 0. og 1. divisjon kvinner som uteblir fra seriespill uten gyldig grunn skal - med mindre særlige forhold tilsier noe annet - utelukkes fra fortsatt spill i inneværende sesong og alle lagets kamper annulleres. Lag som utelukkes regnes ved seriens avslutning som siste lag på tabellen og skal rykke ned en divisjon.»

Skulle vært på plass dagen før Kampen ble til slutt spilt - en kamp Glimt vant 2-1 - men ble først sparket i gang etter at de øvrige kampene i serierunden var ferdigspilte.

Daglig leder Roger Ness i TUIL mener det er irrelevant at kampen ble spilt for at bestemmelsen i NFF-regelverket skal komme til anvendelse. Ness ledet forøvrig Ness den juridiske seksjonen i NFF fra 2006 til 2009. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer