Glimt risikerer degradering etter forsentkomming

Skulle vært på plass i Tromsø dagen før kampen mot TUIL.

I TRØBBEL: Glimt-trener Kåre Ingebrigtsen og spillerne hans skulle vært på plass i Tromsø dagen før kampen mot Tromsdalen. I stedet kom de for seint til avspark i siste serierunde, og risikerer i verste fall å bli degradert til 2.divisjon.Foto: SCANPIX
I TRØBBEL: Glimt-trener Kåre Ingebrigtsen og spillerne hans skulle vært på plass i Tromsø dagen før kampen mot Tromsdalen. I stedet kom de for seint til avspark i siste serierunde, og risikerer i verste fall å bli degradert til 2.divisjon.Foto: SCANPIXVis mer

(Dagbladet): Bodø/Glimts forsentkomming til gårsdagens avsluttende seriekamp mot Tromsdalen, kan få dramatasiske konsekvenser for laget som endte årets Adeccoliga på sjetteplass.

I verste fall risikerer Glimt å bli flyttet ned en divisjon, melder både itromso.no og NRK Troms og Finnmark.

Regelverket til Norges Fotballforbund (NFF) er iallfall krystallklart. I kapittel 13, punkt to står det å lese:

«Lag i 0.-3. divisjon menn og 0. og 1. divisjon kvinner som uteblir fra seriespill uten gyldig grunn skal - med mindre særlige forhold tilsier noe annet - utelukkes fra fortsatt spill i inneværende sesong og alle lagets kamper annulleres. Lag som utelukkes regnes ved seriens avslutning som siste lag på tabellen og skal rykke ned en divisjon.»

Skulle vært på plass dagen før Kampen ble til slutt spilt - en kamp Glimt vant 2-1 - men ble først sparket i gang etter at de øvrige kampene i serierunden var ferdigspilte.

Daglig leder Roger Ness i TUIL mener det er irrelevant at kampen ble spilt for at bestemmelsen i NFF-regelverket skal komme til anvendelse. Ness ledet forøvrig Ness den juridiske seksjonen i NFF fra 2006 til 2009. 

- Jo, det er riktig (at kampen ble spilt). Men det er andre punkter i lovverket forbundet eventuelt må se på. Ikke minst i forhold til innskjerpingen rundt å reise dagen før kampdag de to siste rundene, poengterer Ness overfor.

Riktignok var det lite som sto på spill da Glimt var sjanseløse på en kvalikplass, og TUIL måtte vinne med ni mål for å berge plassen, men for å sikre en mest mulig rettferdig avvikling av de to avsluttende serierundene, skal samtlige kamper spilles samtidig.

Turneringsreglementet i landets nest øverste divisjon pålegger derfor bortelagene å innfinne seg på kampstedet dagen i forveien i forbindelse med de to siste serierundene, og ellers skal man ved bruk av flytransport til bortekamper, være på plass minimum seks timer i forveien.

Glimt skulle i utgangspunktet tatt flyet fra Bodø søndag klokka 10.00, men kom ikke avgårde før klokka 12.25. Avspark var klokka 13.00, og kampen kom ikke i gang før klokka 15.30, og ville under enhver omstendighet ha forbrutt seg mot reglementet.

- Ja, vi har gjort en feil. Det skulle ikke skjedd. Vi kjente til regelverket. Og vi kan ikke gjøre annet enn å legge oss flate og beklage det, ikke minst overfor Tromsdalen, innrømmer Glimt-direktør Bjørn Tore Hansen overfor NRK.

Trakk protest Tromsdalen protesterte først på forsinkelsen, men protesten ble senere trukket tilbake. En tvangsnedflytting av Glimt, vil bety at TUIL berger plassen i Adeccoligaen.

- Vi har i dag bestemt oss for ikke å legge inn protest. Vi ser ingen grunn til å kjøre inn en slik sak. Men det vi forventer er at fotballforbundet følger opp det som skjedde, sier Ness.

Det kommer NFF til å gjøre.

- Saken vil bli behandlet, uavhengig av om TUIL har levert protest eller ikke. Det er ingen tvil om at Glimt har brutt reglementet, sier informasjonssjef Svein Graff i NFF til itromso.no.

Hvilke konsekvenser det får for Bodø/Glimt, er for tidlig å si noe om.

- Det er for tidlig å si hvilke konsekvenser dette får for Bodø/Glimt. Nå har vi bedt begge klubbene om en skriftlig forklaring som de må levere i løpet av uka, sier Graff.

Hardt presset økonomisk Bodø/Glimt er i en hardt presset økonomisk situasjon, og er en av fire klubber i de to øverste divisjonene som risikerer å starte neste sesong med minuspoeng etter å ha blitt irettesatt av NFF da forbundet mandag redegjorde for den økonomiske situasjonen i norske klubber.

Glimt-ledelsen tør ikke love at de spiller i Adeccoligaen neste sesong, selv om de skulle slippe unna degradering for forsentkommingen.

-  Vi er ikke trygge på at vi spiller i 1. divisjon neste år. Vår økonomiske situasjon er kritisk. Vi håper og tror vi skal klare oss, men har ingen garantier på at vi gjør det, sier Hansen.