TOK ETT POENG: Bodø/Glimt overrasket på Ullevaal stadion, men måtte se at VIF slo tilbake.  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
TOK ETT POENG: Bodø/Glimt overrasket på Ullevaal stadion, men måtte se at VIF slo tilbake.  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpixVis mer

Glimt rystet Vålerenga, men kunstscoring reddet Rekdals menn

Bunnkampen endte 1-1.

  • VIF - Bodø/Glimt 1-1 (0-1)

(Dagbladet): Et uhyre formsterkt Vålerenga-lag møtte til kveldens bunnoppgjør mot Bodø/Glimt fullt av selvtillit. Med fire strake trepoengere, kunne en femte distansere dem ytterligere fra nedrykksstriden, men Kjetil Rekdal måtte avfinne seg med at den imponerende rekka fikk en brå slutt.

For et taktisk klokt, tålmodig og disiplinert Bodø/Glimt-mannskap fikk med seg ett poeng etter at Fitim Azemi rystet Vålerenga like før pause, før Simen Juklerud skrudde inn 1-1 på utsøkt vis etter 65 minutters spill.

Resultatet betyr at gultrøyene fra nord fremdeles bare ligger to poeng over kvalikplasserte Aalesund, mens VIF beholder statusen som Tippeligaens 10. beste lag.

Overtroiske Rekdal

Dermed hjalp det ikke at Rekdal sto på sidelinja i sin grå bomullsshorts i tro om at den ville bringe lykke, på samme måte han mente den hadde gjort det i de fire foregående seirene.

- Det ligger overtro bak. Jeg har fire seirer på rad med den. Det blir den shortsen så lenge som mulig, forklarte Rekdal med et smil overfor TV 2 før kampstart.

VIF-sjefen mente også at Vålerenga ble snytt for et forsøk fra ellevemeteren i første omgang i en situasjon hvor Kjetil Wæhler så ut til bli holdt av Glimt-stopper Martin Bjørnbak.

- Han blir jo holdt. Jeg trodde det var straffe, sier Rekdal.

To nydelige mål

Tilskuerne på Ullevaal stadion fikk derimot se to vakre scoringer, den første regissert av en av fire nyervervelser som Bodø/Glimt-trener Aasmund Bjørkan presenterte tidligere i uka.

Alexander Jakobsen var en av dem, og den 22 år gamle indreløperen, som tidligere har fått tilnavnet «den danske Ronaldinho» for sine tekniske ferdigheter, slo en perfekt vektet pasning i bakrom til Trond Olsen like før pause. Olsen fulgte opp med en like god berøring som ga Azemi muligheten til å styre inn ledermålet.

Vålerenga var imidlertid det dominerende laget i majoriteten av kampen, noe som gjorde at Juklerøds perle av et langskudd sikret vertene et svært fortjent poeng.