Glimt rystet Viking

Stig Johansen scoret rundens mål da Bodø/Glimt var minutter unna rundens sensasjon i Stavanger.

Glimt ledet til det gjensto åtte minutter. Da dukket Erik Nevland opp og sørget for poengdeling 2-2. Det var spissens åttende seriemål for sesongen.

- Jeg sitter igjen med litt blandede følelser etter dette. På en den ene siden er jeg skuffet over at vi ikke vant, men samtidig er jeg glad for at vi klarte 2-2 slik kampen utviklet seg, sier Nevland til NTB.

Viking tok oppskriftsmessig ledelsen etter 23 minutter da Bjørn Dahl fikk tid og rom fra rundt fem meter og dundret ballen i nota. Men Bodø/Glimts midtbanedynamo Stig Johansen ville ikke være med på at løpet var kjørt.

Lofotingen serverte en knallsøknad i kampen om å score årets mål da han dundret i vei fra i overkant av 30 meter åtte minutter før sidebyttet. Ballen bare steg og steg, og Viking-keeperen Bo Andersen klarte ikke å stoppe skuddet. Det burde han kanskje ha klart.

Christian Berg kom inn ved pause, og brukte ikke lang tid på å markere seg. Bare to minutter ut i 2. scoret han. Viking var det klart førende laget før pause, og nordlendingene scoret faktisk på sine to første sjanser i kampen.

- Jeg er veldig fornøyd med laget fram til 1-1 mot et lag som ligger så lavt som Glimt, sa Viking-treneren Benny Lennartsson.

I det 78. minutt fikk Bodø/Glimts Trond Fredrik Ludvigsen marsjordre, men gultrøyene ga seg ikke. Bengt Sæternes kom alene med keeper da det sto igjen 10 minutter, og da både burde og skulle bortelaget ha gått opp til 3-1. I stedet var det Viking som mobiliserte og klarte 2-2. På overtid hadde også Viking en avslutning i treverket.

(NTB)