Eliteserien 2021

Glimt seiret i kontroversiell kamp

Til tross for en kolossal dommerfeil, tok Bodø/Glimt en sterk hjemmeseier mot Vålerenga.

HELTEN: Erik Botheim ble den store helten da Bodø/Glimt slo Vålerenga. FOTO: Terje Pedersen/NTB.
HELTEN: Erik Botheim ble den store helten da Bodø/Glimt slo Vålerenga. FOTO: Terje Pedersen/NTB. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bodø/Glimt hadde full kontroll fra start til slutt da Vålerenga gjestet Aspmyra, men vinnermålet lot vente på seg.

Det var ikke før det 79. spilleminutt at de gultrøyede kunne slippe jubelen løs etter herlig kombinasjonsspill mellom Ulrik Saltnes og Erik Botheim. Sistnevnte ble den store helten på en kontroversiell kveld.

Vertene ble snytt for straffe etter en drøy halvtime da Sondre Brunstad Fet ble tatt av Kjetil Haug i Vålerenga-buret.

- Glimt snytt for straffe. VIF-målvakten aldri på ball, skrev tidligere toppdommer Svein-Erik Edvartsen på Twitter.

Seieren gjør at Glimt nå har gått 8 eliteserie kamper uten å tape, og er tilbake på tabelltopp. Krisen fortsetter derimot for Vålerenga som står med bare en seier på de siste ni kampene.

Tverrligger ganger to

Bodø/Glimt åpnet friskt, og allerede etter fem minutter så ristet det i treverket da Fredrik Bjørkan druste til fra ti meter.

Vertene ropte på straffe da Sondre Brunstad Fet ble spilt igjennom av Ulrik Saltnes. Glimt-mannen fikk en tå på ballen før han ble meiet ned av Vålerenga-keeper Kjetil Haug. Dommer Kristoffer Hagenes vinket spillet videre.

- Det der er rett og slett straffespark i min bok, mente Discovery-kommentator Tor-Ole Skullerud.

VILLE HA STRAFFE: Amahl Pellegrino (t.v) og Sondre Brunstad Fet (bakken) forstod lite da sistnevnte ble felt og ikke fikk straffe. FOTO: Terje Pedersen/NTB
VILLE HA STRAFFE: Amahl Pellegrino (t.v) og Sondre Brunstad Fet (bakken) forstod lite da sistnevnte ble felt og ikke fikk straffe. FOTO: Terje Pedersen/NTB Vis mer

Rett før pause vartet Tobias Christensen opp med en strålende soloprestasjon. 21-åringen skar seg innover i banen før han klasket ballen i tverrliggeren og ut.

Botheim ble helten

I andre omgang giret Glimt opp etter en frisk Vålerenga start.

Seedy Jatta viste fine takter da han fintet av tre mann på Glimts høyreside, før han sentret til Odin Thiago Holm som ikke maktet å få ballen mellom stengene.

Ti minutter ut i andre omgang satte vertene virkelig inn presset. Til tross for sjanser fra Amahl Pellegrino og Ola Solbakken, så var det fortsatt målløst i det kampen passerte timen spilt.

Glimts venstreback tok ledelsen i tverrligger-konkurransen da han for andre gang i kampen satte ballen i treverket. Scoringen måtte derimot vente.

Men så kom den omsider. Saltnes og Botheim kombinerte vakkert før sistnevnte pirket inn returen fra Saltnes.

Seieren tar Bodø/Glimt tilbake på topp med luke på tre poeng til Molde, mens Vålerenga ligger på 9. plass etter å ha kun vunnet en av de siste ni.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer