Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Glimt sjokkerte Molde. Så tok Solskjær grep: - Han er en legende

Snudde kampen på seks minutter.

INNBYTTER-JUBEL:  Eidur Gudjohnsen (37, midt i Molde-klynga) slet med småskader etter forrige serierunde, og startet på benken mot Glimt. Ringreven fra Island kom inn i pausen, og bidro sterkt til at Molde kort etter ledet 2-1. Her jubler han etter over målgivende pasning og Molde-ledelse.
Foto: Mats Torbergsen / NTB Scanpix
INNBYTTER-JUBEL: Eidur Gudjohnsen (37, midt i Molde-klynga) slet med småskader etter forrige serierunde, og startet på benken mot Glimt. Ringreven fra Island kom inn i pausen, og bidro sterkt til at Molde kort etter ledet 2-1. Her jubler han etter over målgivende pasning og Molde-ledelse. Foto: Mats Torbergsen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Glimt - Molde 1-2 (1-0).

BODØ (Dagbladet): Da Bodø/Glimt ledet 1-0 til pause på Aspmyra, kastet Molde-manageren innpå den 18 år gamle nigerianeren Thomas Olivier Amang og den over dobbelt så gamle Barcelona-helten Eidur Gudjohnsen (37).

67 sekunder senere utlignet Amang til 1-1 på vakkert og kontrollert vis, etter å ha blitt spilt gjennom av Mattias Moström.

Nye fem minutter seinere viste Gudjohnsen prov på sin klasse da han dro av et par Glimt-spillere, og tredde gjennom venstreback Per-Egil Flo, som scoret enkelt til 2-1.

Rekordtidlig Glimt-mål Byttene kom altså etter at Glimt hadde sjokkert Molde ved å ta ledelsen bare 37 sekunder ut i første omgang. Glimt kunne, med litt hell, også ha ledet mer da lagene gikk til hvile.

De helgule - som var serieleder for bare to runder siden, men nå har ankret opp ved tabellens midtsjikt -tok en rekordtidlig ledelse på Aspmyra.

Bare 35 sekunder var gått Henrik Furebotn klinket til, etter at innlegg fra først Milan Jevtovic og deretter Emil Jonassen kom ut i returrommet.

- Det var bare å lukke øynene, og håpe på det beste, sa Furebotn - med et smil - til TV 2 i pausen.

Han la til:

- Førsteomgang ble som vi hadde forventet på forhånd. Molde hadde ballen mye, men de skaper ikke all verden. Det var litt som da Stabæk var her. Og den vant vi 3-1, sa Furebotn videre.

Slik gikk det ikke mot Molde.

Press og rødt kort Riktignok presset Glimt på utover i andre omgang, og to-tre av mulighetene kunne gitt en etterlengtet hjemme-utligning. Men det villle seg ikke for Glimt, selv ikke etter at Harmeet Singh fikk sitt andre gule og dermed rødt - etter en altfor sein takling av Trond Olsen.

Og apropos Glimt-vingen Olsen:

Han har nå gått samtlige fem seriekamper uten scoring. Det er sjelden kost for 32-åringen, som vanligvis scorer i minimum hver tredje kamp.

PS. 17 år gamle Fredrik André Bjørkan - sønn av hovedtrener Aasmund Bjørkan - fikk sine første minutter på A-laget mot slutten av kampen. Dog uten å makte å gjøre en forskjell.

Dermed kunne Ole Gunnar Solskjær og Molde-spillerne hans heve armene i triumf over fortsatt andreplass på tabellen.

- Solskjær ba meg bare å gå ut og gjøre det jeg kan, sier unggutten som satte inn 1-1, Thomas Olivier Amang, idet han møter pressen i intervjusonen etterpå.

- Han er en legende, og han vet hvordan man skal lede et lag. Byttene han gjorde snudde jo kampen til vår fordel, erklærer Amang, som er under femårskontrakt med Molde.

- Dette var min første scoring i Tippeligaen, og jeg er utrolig glad - både for målet, og for at Solskjær viste meg tillit.

- Han er en spennende spiller som har mye å lære, men han er sterk og rask og utgjør en forskjell for oss i dag. Han kommer til å bli en toppspiller til slutt, sier Solskjær til TV 2 når han skal beskrive den kamerunske 18-åringen.

Hyller Gudjohnsen Enda mer rosende var han i omtalen av 37-åringen som er født og oppvokst på langt kjøligere breddegrader - islendingen Gudjohnsen:

- Det er ikke mange som gjør det han gjør. Han roet ned spillerne på banen.

Hele Norges coronakart