Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Glimt skal passe seg!

Søndag var det klasseforskjell mellom lag én og to i Eliteserien. Selv om Vålerenga yppet seg i Molde er det ditto mellom to og tre.

NÅDELØSE: Vålerenga var friske, men Molde med Ohi i hovedrollen var effektive. Video: Fotball Media Vis mer
  • Molde-Vålerenga 4–1 (1-0)

DET ER BARE to lag som kan vinne Eliteserien 2020, det er ingenting å diskutere. Molde er det andre av disse to lagene. Da alt handlet om tabelltopp var de ikke gode nok i Bodø (1-3).

Da alt handlet om å distansere Vålerenga var det lagets individuelle ferdigheter, det som gir sluttprodukt, som utgjorde forskjellen på Aker Stadion.

DET ER IKKE uvanlig at Vålerenga sliter i Molde. De siste åra har Oslo-laget mest vært som snøballen i helvete. Denne gangen derimot - selv om laget nå har 4-31 i målforskjell fordelt på ni tap over de ti siste kampene - begynte ikke snøballen å rulle av seg selv.

Det var en grov personlig feil av VIF-keeper Kristoffer Klaesson som åpnet døra for hjemmelaget (1-0).

Derfra og til 4-1 produserte Vålerenga sammenhengende perioder, gode angrep og mange øyeblikk som plaget Molde

PÅ TOPPEN AV tabellen lever nå to lag i et vakuum om de to første plassene. De aller fleste snakker om Bodø/Glimt. Det er Glimt som har lagt lista. Det er Glimt som er best. Men over 30 serierunder spiller det ingen rolle hvem som topper tabellen etter 10, 15 eller 25 serierunder.

KLASSEFORSKJELLEN: Ohi Omoijuanfo jubler med Magnus Wolff Eikrem etter 3-0 scoringen. Det var øyeblikk som dette, foråraket av spillere som disse, hvilket Molde har mange av, som utgjorde forskjellen på Aker Stadion denne kvelden. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
KLASSEFORSKJELLEN: Ohi Omoijuanfo jubler med Magnus Wolff Eikrem etter 3-0 scoringen. Det var øyeblikk som dette, foråraket av spillere som disse, hvilket Molde har mange av, som utgjorde forskjellen på Aker Stadion denne kvelden. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer

Det eneste som betyr noe er å lede til slutt.

I FJOR HADDE Molde 22 poeng etter elleve kamper. Nå har de 28. I 2019 hadde de i tillegg 13 plussmål så langt i sesongen. Nå har de 22. Etter tapet i Bodø søndag kveld, et resultat som økte Bodø/Glimts forsprang til fem poeng, handlet spørsmålene til Molde stort sett om avstanden fram.

Om løpet var kjørt?

Om det var mulig å ta igjen Glimt?

JEG REGISTRERTE EN smule irritasjon og oppgitthet hos Molde-trener Erling Moe rundt disse spørsmålene. Hvilket er forståelig. Molde hadde tapt en fotballkamp, ikke en sesong. Med 60 poeng igjen å spille om på daværende tidspunkt hadde selvfølgelig tittelforsvarerne alle muligheter.

Det har de fortsatt med 57 poeng igjen å spille om.

Uavhengig av Bodø/Glimts torsdagskveld borte mot Stabæk er det ingen bekymring å spore i Molde.

ETTER 11 RUNDER i fjor var Bodø/Glimt et poeng foran Molde og to bak Odd. Ved serieslutt den første søndagen i advent var de 14 poeng bak Molde og to foran Odd. Odd mistet lånespiller Sander Svendsen i juli (solgt fra Hammarby til Odense) og Moussa Njie i august (røk akilles), Bodø/Glimt solgte Amor Layouni da de var tre poeng bak Molde med ni kamper igjen.

Det er sånt som skjer i fotball.

Det kan være nok til å bremse/ødelegge en sesong.

Da Vålerenga solgte Chidera Ejuke etter 14 serierunder i fjor var laget nummer fire, seks poeng bak serieleder Molde.

Etter 30 var avstanden fram 34 poeng!

INGEN VET HVA som skjer denne høsten. Ingen vet hva som skjer i en sesong hvor belastningene er større enn noen gang. Det vi vet er at det nødvendigvis ikke er så mye som skal til.

En skade, et salg eller kombinasjonen av begge.

Vi vet ikke.

MEN HISTORIEN ER kjent og vi trenger altså ikke å gå lenger enn et år tilbake i tid for å se hvor fort det snur. Derfor lever Eliteserien i beste velgående. Også bak topp to. Der mange lag har øynene på plassene tre og fire, der den første av dem helt sikkert gir i en plass i Europa 2021.

Det er gulrot stor nok for lag som Odd, Vålerenga, Rosenborg og mange med dem.

DAG-EILEV FAGERMO bygger et nytt Vålerenga, har gjort laget veldig norsk og er like uredd som han var i Skien. Han satser på de unge. Det er både positivt og modig.

I Odd hadde han ikke noe i valg, der var det ingen rikdom.

Slik situasjonen er i Vålerenga og på verdens børser, med COVID-19 og en eier som har større økonomiske utfordringer enn et fotballag som ideelt sett kunne trengt et par forsterkninger, har han egentlig ikke noe valg der heller.

Men han sutrer ikke, Fagermo, han holder ord, viser stort mot, bygger lag og satser på at det blir bra til slutt.

Mot Molde så du hvorfor.

Selv om 1-4 er tung kost er jeg sikker på at han gleder seg over mye.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!