Glimt-smell etter gigatabbe

Bodø/Glimt gikk på sesongen første tap i Eliteserien da Molde slo serielederen.

<strong>JUBEL:</strong> Moldes Magnus Wolff Eikrem feirer 1-1 under eliteseriekampen i fotball mellom Molde og Bod/Glimt p Aker Stadion.
Foto: Svein Ove Ekornesvg / NTB
JUBEL: Moldes Magnus Wolff Eikrem feirer 1-1 under eliteseriekampen i fotball mellom Molde og Bod/Glimt p Aker Stadion. Foto: Svein Ove Ekornesvg / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Molde - Bodø/Glimt 4-2 (2-1)

Et skadepreget Bodø/Glimt skulle gå på sesongens første tap da de gjestet Aker stadion i kveld. Molde i ordentlig scoringshumør storspilte i den andre omgangen, og ga seg ikke før de hadde scoret fire mål på Glimts sisteskanse Nikita Haikin.

Haikin hadde en tung dag på jobben, da han først spilte ballen rett i beina til Eirik Hestad på 3-1 scoringen til Molde og var uheldig da ballen gikk under han på 4-1-målet til Magnus Wolff Eikrem.

Eikrem var også Moldes første målscorer i kampen, mens Ohi Omoijuanfo var mannen som la på til 2-1. Sebastian Tounekti og Vegar Moberg Leikvoll var målscorerne for gjestene.

- Molde blir første laget som stopper rekka til Bodø/Glimt i Eliteserien. Glimt kommer til å vinne serien, men i dag er det Molde som kan juble, sier Eursport-kommentator Kenneth Fredheim etter kampen.

ETTERLENGTET: Issac Twum og Martin Ovenstad med en scoring hver da Mjøndalen gjorde det spennende i bunnstriden. Video: FotballMedia Vis mer

- Det var en veldig bra kamp. Jeg syntes det var fullt fortjent at vi vant til slutt, sa Eikrem etter kampen.

- Først og fremst vil jeg beklage for de målene. Det er mitt ansvar og jeg skuffet lagkameratene mine i dag, sa Glimts keeper Nikita Haikin etter kampen.

- Det var elendig, det er helt komikveld. De fire målene vi slipper inn er helt legendarisk drit, sa Ulrik Saltnes etter kampen til Eurosport.

Dette var Bodø/Glimts første tap på 20 kamper i Elitserien.

Viktig seier

Tidlig i sesongen trodde de fleste at gullkampen ville stå mellom Molde og Bodø/Glimt. Men mens Glimt-toget har fortsatt å kjøre på, har Molde vært i svært dårlig i form den siste tiden. I kveldens oppgjør skulle hjemmelaget vise at de også er et godt lag.

Molde var det beste laget den første halvtimen, men det var Glimt som skulle ta ledelsen. Sebastian Tounekti var mannen som førte gjestene opp i 1-0 med en herlig scoring. Men gleden skulle bli kortvarig.

For like etter pirket Magnus Wolff Eikrem inn utlikningen etter at Brede Moe hadde reddet et forsøk på strek fra Eirik Hestad. 1-1, og lagene var like langt.

Og hjemmelaget var ikke ferdig der.

En herlig avslutning av Ohi Omoijuanfo med yttersiden av foten i omgangens siste minutt, gjorde at Molde kunne gå til pause med en 2-1 ledelse.

- Det var deilig. Det er bra at vi kommer tilbake da vi ligger under, det viser karakter, sa Ohi i pauseintervjuet med Eurosport.

Kjempetabbe

Den andre omgangen skulle starte med en kjempetabbe av Glimts sisteskanse Nikita Haikin. Haikin spilte ballen rett i bena til Eirik Hestad, som enkelt kunne sette ballen i mål.

- Det er en forferdelig keepertabbe, sa Eurosport-kommentator Kenneth Fredheim.

Like etter økte hjemmelaget ledelsen til 4-1 med Magnus Wolff Eikrem.

Det hjalp lite at den hjemvendte sønn Vegard Leikvoll Moberg reduserte til 4-2 for Glimt. Det gjør at Molde tar en ekstremt viktig seier i medaljekampen.

De tre poengene gjør at Molde klatrer opp til andreplass i Eliteserien, og minsker avstanden til Bodø/Glimt som går på sesongens første tap. Det er likevel en lang vei opp for Molde. Suverene Glimt leder fortsatt ligaen med 16 poeng.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer