Glimt-spillerne risikerer lønnskutt

- Kan ligge an til 25-35 prosent.

ØKONOMISK GULT KORT: Bodø-Glimt er den neste klubben i rekka av Tippeliga-lag som vil kutte i lønningene.
Foto: Linn Cathrin Olsen / SCANPIX .
ØKONOMISK GULT KORT: Bodø-Glimt er den neste klubben i rekka av Tippeliga-lag som vil kutte i lønningene. Foto: Linn Cathrin Olsen / SCANPIX . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||

Bodø/Glimt legger opp til omfattende kutt i lønnskostnadene, skriver ab24. En dyptgripende spareplan blir presentert tidlig i neste uke.

Finanskrisen har for lengst slått inn over fotball-Norge, og i Bodø/Glimt jobbes det nå knallhardt for å få på plass en sparepakke.

- Jeg kan bekrefte at vi er i en prosess med spillere og administrasjon, og håpet er at vi skal være i mål snarest. Utover dette vil jeg ikke gå inn på enkeltdetaljer før alt er på plass, sier Glimt-direktør Bjørn Tore Hansen.

Etter det ab24 kjenner til, så vil det bety en markant lønnsnedgang for spillerne. Administrasjonen vil også gå ned i lønn, og noen stillinger blir redusert.

I fjor opplevde Bodø/Glimt en sportslig opptur, men økonomisk endte det med en kraftig nedtur. Resultat ble på minus 8,7 millioner kroner, og ved årsskiftet var egenkapitalen på minus 19,3 millioner.

Det ligger også an til en vesentlig budsjettsprekk for inneværende år, og derfor må Glimt-ledelsen ta grep nå for å begrense det økonomiske tapet mest mulig. Det ligger, blant annet, an til et lønnskutt i størrelsesorden 25-35 prosent, noe som må sies å være dramatisk, selv for en hardt presset norsk eliteserieklubb.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer