AVGJORDE:  Papa Alioune Ndiaye avgjorde derbyet mot Tromsø 16. mai. Glimt-stjernen har imponert for bodøværingene i Tippeligaen, og legger ikke skjul på sine ambisjoner som fotballspiller.
Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix
AVGJORDE: Papa Alioune Ndiaye avgjorde derbyet mot Tromsø 16. mai. Glimt-stjernen har imponert for bodøværingene i Tippeligaen, og legger ikke skjul på sine ambisjoner som fotballspiller. Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpixVis mer

Glimt-stjernen vil til Spania eller Tyskland

Men først vil «Badou» skyte Glimt vekk fra nedrykksstriden.

BODØ (Dagbladet): - Jeg tenkte at dette var en stor kamp. Som skapt for en stor spiller.

Slik forklarer Papa Alioune Ndiaye - i Bodø bare kalt «Badou» - hva han satt og tenkte på i pausen. Stillingen på Aspmyra var 0-0, Bodø/Glimt trengte desperat årets første trepoenger, og plutselig visste Badou at kampen var som skapt for ham.

«Slaget om Nord-Norge» skulle avgjøres av ham. Og det gjorde han - med en soloprestasjon like praktfull som kraftfull, halvveis ut i andre omgang.

- Stor kamp, stor spiller Glimts senegalesiske midtbanestjerne dro av den første Tromsø-backen, og slo en tunnel på den andre mens han skar inn i banen. Så tredde han ballen hardt i lengste hjørne.

- Jeg stoppet i et brøksdels sekund etter tunnelen, for å være sikker på hvor jeg skulle sette ballen. Scoringen var en «Badou Spesial», lo 24-åringen, som i fjor scoret flere ganger på omtrent samme vis. Nemlig ved å skjære inn fra venstre og skyte med høyre.

- Da jeg satt i garderoben i pausen, tenkte jeg at dette var en stor kamp, passende for en stor spiller. Jeg visste at jeg kom til å få minst én sjanse til å avgjøre kampen. Den sjansen tok jeg vare på, konstaterte Badou.

Vil til Tyskland eller Spania Like sikker som han var på å score mot Tromsø, er ikke Badou når det kommer til hvor han spiller neste sesong. Men: Han har aldri lagt skjul på sine ambisjoner:

- Jeg ønsker å spille i en av de beste ligaene i Europa.

- Hvor?

- Jeg liker Tyskland og Spania best. Men har også fått høre at jeg trolig vil passe inn i England.

- Og hvis du fikk velge fra øverste hylle?

- Barcelona er favorittklubben. Tiki-taka, sier Badou og viser til betegnelsen på klikk-klakk-fotballen til Messi & co.

- Enormt viktig Badou utelukker ikke at han spiller for Glimt neste år. Men han tviler. Kontrakten går ut ved årsskiftet.

- Jeg vil gjerne prøve meg på et høyere nivå. Men først skal jeg bidra til å få Glimt ut av nedrykkssonen.

- Hvor viktig var seieren over Tromsø?

- Enormt viktig! For spillerne, klubben, supporterne, byen. Alle visste at vi måtte vinne. Og vi klarte det! Jeg er lykkelig, sier Badou til Dagbladet.