Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Glimt styrer mot nedrykk

Delte poengene med Tromsø.

DELTE POENGENE: Bodø/Glimt og Stian Theting delte poengene med Tromsø og Remi Johansen. Det er et resultat som betyr at det lukter nedrykk i Nordland.
Foto: Anders Vanderloock / Scanpix
DELTE POENGENE: Bodø/Glimt og Stian Theting delte poengene med Tromsø og Remi Johansen. Det er et resultat som betyr at det lukter nedrykk i Nordland. Foto: Anders Vanderloock / Scanpix Vis mer

|||BODØ (Dagbladet.no): Bodø/Glimt - Tromsø 1-1.

Et hjemmelag i desperat poengnød ble via en gigantisk TIFO oppfordret av hjemmesupporterne til å «Kjempe som om det er det siste du gjør», mens rapperen Joddski ba de tilreisende fra Tromsø om å «reise til helvete» i forkant av slaget om Nord-Norge.

Etter 1-1 og poengdeling på Aspmyra og seirer for både Strømsgodset og Aalesund tyder imidlertid mye på at det er Glimt det kommer til å gå nedenom og hjem med denne sesongen. Med fem poeng opp til trygg grunn, er kvalikplassen det beste man kan håpe på i Bodø med to kamper igjen å spille.

Midtbanespiller Christian Berg erkjenner at det brenner et blått lys for de gulkledde.

- Dette var en kamp vi har sagt til oss selv at vi måtte vinne, så det er mye negativt i hodet nå. Vi må gå for 6 poeng nå borte mot Stabæk og hjemme mot Odd, sier Berg.

Tromsøs Tom Høgli synes det er leit om landsdelsrivalen havner i Adeccoligaen i 2010.

- Det er en ekkel følelse å kanskje sende Glimt ned, medgir Høgli.

Alle har imidlertid ikke resignert. Veteranen Runar Berg er en av dem.

- Vi kan ikke gi oss nå. Det er håp, og vi må ha trua, understreker han.

Redusert Tromsø
Tromsø stilte med et svært redusert mannskap til hatoppgjøret i Bodø. Sead Ramovic sonet karantene, mens begge de faste midtstopperne Reginiussen og Koppinen, samt venstreback Kevin Larsen var ute med skade.

Høyreback Tom Høgli inntok en noe uvant midtstopperrolle sammen med østerrikeren Dominique Taboga, mens Lars Iver Strand var foretrukket foran Morten Moldskred på topp.

Størst spenning var det likevel knyttet til keeperplassen. Skade på andrekeeper Marcus Sahlman og Kenny Stamatopoulos utleid til Fredrikstad, gjorde at keepertrener Espen Isaksen, som egentlig la keeperhanskene på hylla etter forrige sesong, måtte vokte Tromsø-buret.

Med unntak av en uheldig feltmanøver i første omgang må comebacket kunne sies å være vellykket for Isaksen.

Upresise verter

Bodø/Glimt slet gjennom hele kampen med det som har vært det store problemet denne sesongen.

De var for lite bestemte, og upresise i de avgjørende øyeblikkene.

Likevel var det bedring å spore i spillet. Innsatsen og tenningen hos spillerene var det i allefall ingenting å si på.

Første omgangs desidert største sjanse kom mot slutten av omgangen, da Runar Berg hadde sneket seg inn bak vertenes backrekke. Fra 5 meters hold gikk utrolig nok avslutningen hans over og utenfor mål.

Like etterpå var Tromsøs estlender Joel Lindpere farlig frampå, men Lindperes landsmann i Glimt-målet, Pavel Londak, var våkent ute og fikk stoppet farligheten.

I annen omgang flyttet Glimt opp stadig flere folk, noe som ga Morten Moldskred, som kom inn tidlig i andre omgang for Lindpere, store rom å boltre seg i.

Moldskreds mange og gode løp ble derimot dårlig utnyttet av landslagsspissens lagkamerater.

Også Ruben Yttergård Jenssen og Sigurd Rushfeldt var farlig frampå mot verter som stormet i angrep med mange mann.

Seine scoringer

Bodø/Glimt lyktes med å sette et voldsomt trykk på gjestene i andre omgang.

En merkelig situasjon oppsto da Tromsøs venstreback Hans Åge Yndestad i et forsøk på å spille ballen tilbake til egen keeper spilte ballen rett i beina på Thiago Martins, som akkurat hadde stablet seg på beina etter en duell inne i Tromsø-feltet.

Plutselig var Martins alene med keepertreneren til Tromsø, men hans forsøk på å runde Isaksen var imidlertid mislykket. I tillegg var både Runar Berg og innbytter Trond Ferdrik Ludvigsen farlig frampå for hjemmelaget i andre omgang, men ballen ville ikke inn bak Espen Isaksen, det voldsomme trykket til tross.

Ikke før godt inn i de fem tillagte minuttene i andre omgang.

Men da hadde allerede Tommy Knarvik sendt gjestene i føringen på en retur, og det ene poenget Glimt fikk med seg som følge av Stig Johansens scoring vil trolig ikke være nok til å berge plassen i Tippeligaen.

Dermed må man etter all sannsynlighet belage seg på spill i landets nest øverste divisjon fra og med neste sesong i Bodø.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling