Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Glimt svært nær konkurs

Bodø/Glimt sikret ny eliteseriekontrakt, men lever ifølge Nordlandsposten på kreditorenes regning og er dermed svært nær konkurs.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I praksis er det hovedsponsor Nordlandsbanken som har betalt lønn og regninger for klubben den siste tiden. Hadde det ikke vært for banken, hadde klubben allerede vært i skifteretten.

Årets underskudd ligger an til å bli på mellom 17 og 20 millioner kroner, det betyr at spillere må selges i et vanskelig marked for å bedre resultatet.

Glimt har behov for tilførsel av minst 13 millioner kroner i løpet av kort tid for å holde hodet over vannet. Hvis ikke klubben skaffer pengene, blir det konkurs og direkte nedrykk til 4. divisjon.

Nordlandsposten bruker en rekke skjulte kilder når avisen beskriver situasjonen i Glimt. Flere av dem bekrefter at det for utenforstående er vanskelig å få innsyn ettersom aksjeselskapet har inntektene og fotballklubben utgiftene og eier spillerne.

Det skal avholdes nye krisemøter i Glimt fredag. Situasjonen er vanskelig men styreformann Kjell Lorentsen og resten av styret jobber hardt for å finne en rask løsning.

(NTB)

Hele Norges coronakart