Glimt-talent tror han blir solgt

Bodø/Glimts Trond Fredrik Ludvigsen er forberedt på å bli solgt i løpet av sesongen, mens Benny Lennartsson er friskmeldt. Les siste nytt fra Tippeligaen.

Bodø/Glimt må selge spillere for mellom 10 og 20 millioner kroner. De heteste salgsobjektene er per i dag Bengt Sæternes og Trond Fredrik Ludvigsen. 18 år gamle Ludvigsen er inneforstått med at det har han som kan bli Glimts økonomiske redning.

- Dette er for så vidt ikke noe nytt. Guttene er inneforstått med at Glimt må selge spillere. Jeg har skjønt at det kan bli meg de selger, sier U21-spilleren til Altaposten.

Allerede som 15-åring kunne Ludvigsen bli proff i spanske Espanol. Også andre klubber har snust på spilleren som hadde sitt store gjennombrudd i fjor.

Seinest i U21-kampen mot Polen var tyske Schalke 04 på plass for å se nærmere på Glimt-talentet, skriver Nordlandsposten.

- Det er alltid tre parter som må bli enige for at det kan bli et salg. En ny klubb, Bodø/Glimt og meg selv. Jeg bestemmer helt og holdent hvor jeg vil spille, sier Ludvigsen.

Friskmeldt Benny

I går ble Viking-trener Benny Lennartsson friskmeldt. Han rekker dermed seriestarten mot Rosenborg, skriver Stavanger Aftenblad. Han har slitt med en lungebetennelse helt siden La manga-oppholdet i februar. Svensken måtte ligge to uker på sykehus og har fulgt treningskamper fra bilvinduet. - Jeg har fått klarsignal til å trappe opp, men jeg kan ikke overdrive, sier Lennartsson.

Aspmyra-åpning i fare

Problemer med varmerørene på Nye Aspmyra, sterk vind og stort snøfall kan sette sesongåpningen i Bodø i fare. - Vi ligger 14 dager etter skjema, sier banesjef Leif Nygårdsæther til Nordlandsposten. For 14 dager siden ble det oppdaget at varmerørene hadde sviktet på en tredel av banen. Glimts første hjemmekamp spilles mot Odd Grenland 22. april.

Norsk Charity Shield

I morgen møtes Rosenborg og Odd til treningskamp på Lerkendal. I England åpner alltid sesongen med et møte mellom sist sesongs seriemester og cupmester. Kanskje kan kampen i morgen være starten på en tilsvarende tradisjon i Norge? - Det tar nok litt tid før vi får det samme trøkket rundt en slik kamp i Norge. Det blir nok vanskelig å få til en kamp der vi får inntekter som da eventuelt kan gis til veldedige formål, slik som gjøres i for eksempel England. Men vi kan jo la det være en innledning på en tradisjon, sier RBK-direktør Rune Bratseth til RBK.no.

Helstad skadd

Thorstein Helstad scoret da Brann vant 2-1 mot Sunderland i går, men måtte forlate banen etter en stempling. Det er likevel ingen fare med Helstad. - Jeg regner med at jeg trener igjen på lørdag, sier Helstad til Dagbladet.

Nytt Sandstø-tilbud

I dag gir Odd Grenland et nytt kontraktstilbud til trener Arne Sandstø. Men Odd-leder innrømmer over VG at ikke alle hans krav er innfridd. - Vi tror vi kommer oss forbi denne bøygen og blir enige med ham. Avstanden er ikke større enn at vi ser lyst på saken, sier Holmberg til avisa.

(Dagbladet.no)

FRISK:</B> Benny Lennartsson så flere treningskamper fra bilen. Nå kan han våge seg ut.