Glimt trekker spiss-interesse etter TIL-bud

Jaktet toppscorer.

TREKKER INTERESSEN: Glimt-trener Kåre Ingebrigtsen innser at klubben ikke kan matche Tromsø i en budrunde på Alta-spiss Vegard Braaten. Nå ser Bruttern på andre alternativer. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX
TREKKER INTERESSEN: Glimt-trener Kåre Ingebrigtsen innser at klubben ikke kan matche Tromsø i en budrunde på Alta-spiss Vegard Braaten. Nå ser Bruttern på andre alternativer. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIXVis mer

||| (Dagbladet.no): Alta-spiss Vegard Braaten har scoret åtte mål på 12 kamper i Adeccoligaen, og har tiltrukket seg interesse fra flere klubber.

Overfor Nordlys bekrefter Alta-leder Rune Berger at Tromsø har lagt inn bud på spissen, som kun har Hønefoss' Lars Lafton (ni mål) foran seg på toppscorerlista.

Også erkerival Bodø/Glimt har vært interessert i 21-åringen.

Men med et TIL-bud på bordet velger imidlertid Glimt å trekke interessen for spissen.

- Vi har ikke mulighet til å gå inn i en budrunde med Tromsø. Den tror jeg vi kommer til å tape, sier Glimt-trener Kåre Ingebrigtsen til Dagbladet.

Som rivalene fra Tromsø sliter de helgule fra Bodø også foran mål.

Nordlendingene er Tippeligaens minstscorende lag med sine 13 mål på 15 kamper.

- Det vi ser etter er en ung spiss. Vi har flere navn på blokka, men har naturligvis ikke all verden å rutte med, sier Bruttern, som også håper å ha en solid midtbaneforsterkning på plass snart.

Tidligere Glimt-gutt André Hansens kontrakt med Heerenveen går ut 1.juli. 28-åringen trener for tiden med Bodø-klubben.

Glimt er imidlertid avhengig av investorhjelp for å hente midtbanespilleren til Bodø.

- Han har lang internasjonal erfaring, og ville vært ei kjempeforsterkning. André ville tilført midtbanen mye, ikke minst muligheten til å i større grad hvile de spillerne vi allerede har, sier Ingebrigtsen til Dagbladet.

I kveld møter nordlendingene Fredrikstad på Fredrikstad stadion.

Etter spillmessig fremgang mot både Lillestrøm og Vålerenga, satser Glimt-trener Kåre Ingebrigtsen på lagets første trepoenger siden 21.mai, da AaFK ble slått 3-0.

- Resepten blir litt av det samme som mot Vålerenga. Vi må møte dem høyt i banen, nekte dem tid og plass til å spille, og ta de overgangene vi kommer til å få, sier Ingebrigtsen.

To dårlige nyheter for Glimt-fansen:

Viktige Per Verner Rønning må nok en gang stå over med hodeskade. I tillegg har Glimt aldri slått Fredrikstad på bortebane.

ETTERTRAKTET: Vegard Braatens målteft har blitt lagt merke til. Tromsø har lagt inn bud på 21-åringen. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX
ETTERTRAKTET: Vegard Braatens målteft har blitt lagt merke til. Tromsø har lagt inn bud på 21-åringen. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX Vis mer