Glimt-treneren: - Jeg ville aldri ha fått sparken

Jan Halvor Halvorsen har ikke latt seg påvirke av rykter og spekulasjoner om sin egen avgang.

• Bodø/Glimt - Mjøndalen 5-1.

BODØ (Dagbladet): Oddsene har vært lave for at Glimt-sjefen ville bli årets tredje tippeliga-trener som måtte gå.

Så seint som like før kampstart mot Mjøndalen, var Halvorsen et diskusjonstema på fotballsendingen i NRK P1.

Programleder Carina Olset og fotballekspert Karl Petter Løken gikk  der langt i å antyde at tap mot Mjøndalen ville bety exit Halvorsen.

- Ville ikke blitt sparket Hovedpersonen selv lo av spekulasjonene da Dagbladet møtte ham i mixed zone etter å ha sett laget knuse Mjøndalen 5-1.

- Jeg har ikke følt noe press. Ikke i det hele tatt.

- Og tror følgelig ikke at du ville fått sparken med tap i kveld?

- Korrekt. Styret i Glimt ville ikke ha sparket meg. Heller ikke med tap i kveld. Min målsetting, og styrets målsetting, er at Glimt skal ha minst tre lag bak seg når sesongen er over. Dersom målsettinga hadde vært å vinne Tippeligaen - ja, så kunne jeg forstått spekulasjonene. Men den målsettinga har vi altså ikke.

- Årsbeste med god margin Jan Halvor Halvorsen frydet seg over det Glimt-guttene hans presterte mot Mjøndalen. Ikke bare vant de 5-1. Det tidligere bunnlaget tok også et tabellmessig kvantesprang, ved å passere både Tromsø og Sandefjord - og legge seg i levelig avstand til de fire klubbene som nå står med 12 poeng.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Dette var årsbeste for oss. Med god margin. Jeg er ekstremt fornøyd med det vi presterte offensivt. Og enda mer fornøyd med hvordan vi fremstod i eget forsvar. Med unntak av den ene corneren de scoret på, stod vi godt på dødballene som Mjøndalen er så gode på.

- Med steinhard jobbing defensivt, og balltempo offensivt, viste vi oss som et mye bedre lag enn Mjøndalen. Vi kunne fort ha scoret både sju og åtte mål, slik det utviklet seg.

Danny boy og 2 x Olsen Glimt boltret seg mot et meget svakt Mjøndalen-lag, hvor det ikke bare var keeper Ivar Forn som leverte under pari.

Særlig det viktige 2-1 målet like før pause, gledet trener-hjertet:

Trond Olsen vendte opp og slo et praktfullt innlegg like bak Mjøndalens back-firer. Fra motsatt hold kom Glimts amerikanske nykommer Danny Cruz susende. Hans knallharde stupheading gikk inn ved lengste stolpe.

- Et fantastisk mål. Og bra for Danny, som jeg kjenner fra et prøvespill han hadde i Notodden som 17-åring, mens jeg var trener der. Nå er han begynt å ta tempoet i Tippeligaen og få igjen for sin energiske spillestil.

Trond Olsen, som altså la inn til Cruz, punkterte selv kampen ved å sette inn 4-1 og 5-1 i løpet av et kvarter i 2. omgang. Med et returskudd og en lobb. Venstrekanten var forøvrig svært nær ekte hat trick mot et Mjøndalen-lag i full oppløsning.

Vil ikke gjøre seg bort - borte Nå håper og tror Halvorsen at Glimt har funnet frem til den offensive sprudling og defensive kynisme som skal til for å sanke jevnt med poeng.

- Vi står bedre rustet nå. Og har klare ambisjoner om å ta poeng mot Stabæk på Nadderud i neste seriekamp. Men først skal vi til Tromsø og slå TUIL i cupen, sa Halvorsen og smilte.

En lettet og lykkelig Glimt-trener sammenligner det å spille i Tippeligaen med en helt annen idrett:

- Tippeligaen er som å løpe maraton. Det er ikke hvor du befinner deg halvveis som betyr noe. Jeg vet at sesongen er lang, og har aldri følt meg stresset. Det er langt igjen til mål. Og jeg er sikker på at vi skal ha tre lag bak oss innen den tid.