Glimt-treneren vil selge to av lagets juveler

Varsler endringer foran neste sesong.

ENDRINGER: Glimt-trener Jan Halvor Halvorsen varsler endringer hos nordlendingene før neste års sesong. Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix
ENDRINGER: Glimt-trener Jan Halvor Halvorsen varsler endringer hos nordlendingene før neste års sesong. Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpixVis mer

ASPMYRA (Dagbladet):Glimt-trener Jan Halvor Halvorsen varsler endringer hos nordlendingene før neste års sesong.

- Vi har savnet en midtstopper med hår på brøstet. En som går foran i krigen, både ved å takle, og ved å prate, rope og motivere. Vi har lett etter slike spillere, men de koster for mye penger. De pengene hadde vi ikke i sommerens overgangsvindu, sa Glimt-trener Jan Halvor Halvorsen etter 3-2-seieren over Viking på Aspmyra.

 - Nå kan det se ut til at våre to senegalesere, Badou og Sané, kan bli solgt i løpet av vinteren. Det vil i så fall frigi midler til et par "hårete" typer, la Glimt-treneren til.

Senegalesisk suksess Vieux Sané (25) er midtstopper, men ikke av den typen Halvorsen ønsker seg.

 - Sané har vært veldig god for Glimt - både i år og i fjor. Men han er ikke en krigertype i den forstand at han binder et forsvar sammen, roper og kjefter og dirigerer

Den andre senegaleseren, Badou, er midtbanespiller. 24-åringen lå lenge an til å henge med i kampen om å bli årets spiller i Tippeligaen.

Trenere, spillere og fans har sagt at Badou kan kan komme til å spille på øverste nivå i Europa.

Men Badou har også vært ujevn, og nå spørs det hva Glimt kan påregne å tjene på et salg. Ingen storklubber har foreløpig meldt etablert interesse.

60 i sekken De to senegaleserne har ikke kunne hindre at Glimt er klubben som slipper inn flest mål. De helgule stoppet på 60 baklengs. Et snitt på to pr kamp.

 Jan Halvor Halvorsen ser ikke like mørkt på det defensive som mange andre.

 - Det er selvsagt ikke pene tall. Men samtidig - alle nyopprykkede klubber slipper inn mange mål. Stabæk, som kom opp sammen med oss, slapp inn 52. Dette vil bedre seg.

Jevnspilt mot Molde og RBK Halvorsen minner også om Bodø/Glimts offensive kvaliteter.

 - Vi har scoret 45 mål. Et snitt på halvannet. Det er bra. Og poengmessig ligger vi egentlig nær midt på tabellen. Jevnheten i ligaen og tilfeldigheter gjør at vi endte på 13.plass og ikke som nr 10. Dessuten har vi spilt to jevne kamper mot både Molde og Rosenborg. Det forteller meg at vi holder høyt nivå, sa Halvorsen, og avsluttet:

 - Jeg har hatt to veldig artige år i Bodø, med opprykk i fjor, og etablering i Tippeligaen i år. Neste år skal vi bli enda bedre.