Glimt trives på topp

Sogndal - Bodø/Glimt 0-2: Sogndal var best den første timen, men Bodø/Glimt har Bengt Sæternes og Stig Johansen på topp. Onsdag sørget Johansen for 2-0-seier og fortsatt tabelltopp.

Bengt Sæternes scoret fire mål da de to foregående kampene ble vunnet, onsdag var det rekkekameratens tur til å vise seg fram.

- Jeg er meget glad for å ha scoret. To mål gir en god følelse, og jeg håper det fortsetter slik, sa storscoreren Stig Johansen til NTB.

Ledermålet kom da han snappet opp et sløvt tilbakespill fra Robbie Russel og kranglet ballen i mål i kamp med halve Sogndal-forsvaret. Like etter forserte han forbi to Sogndal-forsvarere og la vakkert på til 2-0 med et skudd til høyre for Sogndal-keeper Terje Skjeldestad.

Berg sentral

Selv om Sogndal begynte best og hadde de største sjansene i 1. omgang, manglet laget en goalgetter til å sette ballen i mål.

Hos Bodø/Glimt har spissene Johansen og Sæternes fått mye oppmerksomhet, men også rutinen og ballsikkerheten til ex-proffen Runar Berg er gull verdt for nordlendingene. Onsdag styrte han midtbanen slik han gjør på sitt beste - med stor ro og godt overblikk.

- Nå har vi fin flyt. Vi har roen i laget, og vi har troen på at vi kan vinne kamper, sa Berg etter 2-0 over Sogndal på en vanskelig gressbane.

- Og ikke minst har vi to spisser som beviser at de kan lage mål.

Bodø-laget er i tillegg godt organisert bakover på banen med Fredrik Kjølner og Cato Hansen i midten bak. Dersom lagets spisser fortsetter å score, kan det bli en toppsesong for Øystein Gåres mannskap.

Mangler trøkk

Sogndal måtte gå målløse av banen for tredje kamp på rad. Et godt skudd fra Rune Bolseth i 1. omgangs siste minutt var det nærmeste laget kom scoring. Onsdag var Tommy Øren og Håvard Flo bare skygger av seg selv fremme hos hjemmelaget. Trener Torbjørn Glomnes innrømmer at laget sliter.

- Det var dødt, og spillerne hadde liten vilje og lite trøkk. Det ble noe krampaktig over oss i dag, sa han.

(NTB)