Glimt ute av cupen etter ny smell

Stabæk til kvartfinale.

GUL FORTVILELSE, BLAA GLEDE: Mens Kristian Brix og Glimt depper, jubler Luc Kassi (midt på bildet) over ledelse 1-0. Senere scoret også Adu - og dermed er Stabæk i kvartfinalen.
Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix
GUL FORTVILELSE, BLAA GLEDE: Mens Kristian Brix og Glimt depper, jubler Luc Kassi (midt på bildet) over ledelse 1-0. Senere scoret også Adu - og dermed er Stabæk i kvartfinalen. Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• NM, 4. runde: Bodø/Glimt - Stabæk 0-2 (0-1)

BODØ (Dagbladet): Bodø/Glimt er i fritt fall og dyp krise etter ny smell - denne gang på hjemmebane i cupen.

Den pene avslutningen til Luc Kassi etter en halvtime, sendte form- og bortesvake Stabæk til kvartfinalen. Der venter belønningen - i form av hjemmekamp mot Haugesund.

Det kan gå mot et nytt cupeventyr for Stabæk, 16 år etter klubbens første og hittil eneste cupmesterskap - i 1998. Bæringene har også gjort det over forventning i sitt comeback i Tippeligaen, og ligger an til å beholde plassen.

- Føles helt jævlig For Glimt derimot, nærmer krisen seg med storms styrke.

 - Det føles helt jævlig. Vi gjorde en veldig bra første omgang. Nå må vi bare jobbe oss ut av dette rotet, sa en fortvilt Glimt-ving Trond Olsen etter cup-exiten.

- Er det krise i Glimt?

 - Nei, det er ikke helt krise. Ikke ennå. Men vi må begynne å ta poeng. Og aller helst starte med tre hjemme mot Sarpsborg i helga. Hvis ikke blir det tøft utover.

På topp i mai En fantastisk mai-måned innbragte de helgule fire strake triumfer i Tippeligaen - mot Brann og Viking borte, og mot Haugesund og Start hjemme.

Glimt snuste på medaljer. Den strålende perioden ble toppet i begynnelsen av juni, da Glimt dro til Tromsø og slo rivalene ut av cupen.

 - Hva har skjedd med Glimt etter den flotte mai-måneden?

 - Vi har ikke blitt rundspilt i noen av de tapte kampene. Selv ikke mot Odd, der kampen vippet før Odd scoret tre ganger på de siste 20 minuttene. Vi har rota vekk mange poeng. Ikke minst borte mot Sarpsborg og Start, hvor vi tapte på naive feil i sluttminuttene. Vi må bli mer kyniske, sier Trond Olsen til Dagbladet.

Tapsrekka Etterpå har omtrent alt gått galt for Glimt.

Tap for tabelljumbo Ulf Sandnes ble riktignok avløst av uavgjort mot serieleder Molde. Så kom tapene igjen. Borte mot tabellnaboene Sarpsborg og Start. Ydmykende 0-3 hjemme for Odd.

Og i kveld altså: Tap 0-2 hjemme for Stabæk, og exit fra cupen.

Nøyaktig hva som har gjort vårens uimotståelige Glimt-lag til en gjeng visne spillere uten vinnervilje, er vanskelig å sette fingeren på. Det sliter nok også trener Jan Halvor Halvorsen med å definere.

For mot Stabæk sendte han utpå en gjeng som var så revansjelystne og målkåte - at Trond Olsen hadde skutt i tverrliggeren etter 12 sekunders spill!

Til ingen nytte Og sånn fortsatte det. Da fem minutter var spilt, hadde Glimt produsert hele fire sjanser.

Men etter et kvarters spill uten uttelling, virket Glimt å miste gnisten. Og mot spillets gang fikk Luc Kassi anledning til å sende de borte-blaa i ledelsen.

Andre omgang ble omtrent som den første. Denne gang åpnet Stabæk bra - men så våknet Glimt. Badou lurer nok på hvorfor han ikke maktet å score i to situasjoner hvor han vanligvis ville gjort det. I stedet fikk Stabæk et soleklart straffespark - etter at Glimt flere ganger hadde ment seg snytt for det samme.

Med 2-0 på straffe var løpet kjørt i Bodø.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer